Speltips, Portugal – Island 14/6: Upp till bevis för Island

Spelbloggare Publicerat: 14 June 2016

Lasse Lagerbäcks Island har ett stort orosmoment inför EM – defensiven, vilken annars varit så stark. I deras premiärfajt ställs de mot ett urstarkt Portugal och då borde målen kunna vara nära till hands.

Skrällar bjöds det på titt som tätt i kvalet till EM, och den största stod utan tvekan Island för – ett land på 300 000 invånare avancerade vidare från deras gruppspel med konkurrenter som Tjeckien, Holland och Turkiet i. Nu landade de ”bara” på andraplatsen till slut, men det var trots allt klart redan två matcher från slutet.

Även Portugal hade en bekväm resa till mästerskap, med skillnaden att det var helt planenligt, och blev solklar etta med resultatraden 7-0-1 i en relativt tuff grupp innehållande Albanien, Danmark, Serbien och Armenien. Inte de vassaste av motståndare, men inte heller ett enda blåbär fanns med.

Det stora svaret Europa vill ha är huruvida Island kan hålla kvalnivån uppe – för då är de en kraft att räkna med. Nu finns ju faktiskt risken att de kan komma att bli betraktade som en flopp modellen större vid ett misslyckat mästerskap.

Öppna spjäll bakåt

Gluttat på ett par av Islands vänskapsmatcher inför mästerskapet och läst rapporter från de flesta – det som oroar är defensiven, vilken var så oerhört stark i kvalet. Nio matcher har avverkats, mot motståndare av blandad komplott, och nollan har bara hållits i två – när Liechtenstein och Finland stått på andra sidan planhalvan. 19 insläppta allt som allt.

Däremot har de levererat klart bättre än väntat framåt, Island… Omställningsspelet är sylvasst och det lär Portugal, som ska pusha upp positionerna och styra matchen, få problem med.

1-0-vinster var ett återkommande resultat för Portugal i kvalet, men den defensiva styrkan ska inte överdrivas. De främsta kvalitéerna finns i offensiven där Cristiano Ronaldo finns i spetsen, och om han är på spelhumör kan det här bli en jobbig historia för Islands försvar.

Premiär, absolut. De kan tendera att bli lite mer tillknäppta än andra matcher, men här ska målmöjligheterna vara större än oddssättarna antyder.

BLGM – ja spelas till 2,45x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: BLGM – ja
Odds: 2,45 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, tisdag 14/6
TV:  svtett logo (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: