Speltips, Portugal – Österrike 18/6: Kniven mot strupen

Spelbloggare Publicerat: 17 June 2016

Gruppfavoriterna Portugal och Österrike var besvikelser deluxe i respektive premiär – nu ryker de ihop i vad som väntas bli en sprudlande fajt. Vi undrar om oddssättarna presenterar ena sidan som alltför stora favoriter?

1-1 mot Island – det blev facit för Portugal i deras EM-premiär. Taktpinnen plockades från start, men trots ett massivt bollinnehav var de skarpa målchanserna svårskapta och den stora stjärnan, Cristiano Ronaldo, hade svårt att komma loss; var närmast helt osynlig. Kan portugiserna komma upp i nivå nu?

Ännu hårdare föll Österrike i premiären; förlustsiffrorna skrevs 0-2 mot Ungern, trots att man – helt korrekt också – plitades ut som stora favoriter på förhand, inte minst med det fantastiska kvalet i åtanke. Försvarsspelet var extremt sårbart, mittfältet förlorades och framåt var udden mer eller mindre totalt avtrubbad.

Vilken av de här två besvikelserna studsar tillbaka, nu när kniven sitter mot strupen?

Klart jämnare än oddsen visar på

Oddssättarna verkar ha dragit klart större växlar av Österrikes premiärtorsk än Portugals tapp. Varför är svårt att sia – enda vi är övertygade om är att värdet finns på spelen till Österrikes favör.

Generellt känns Portugal rätt överskattat och spelare för spelare ska det här vara två rätt jämna parter, även om favoritskapet – det ska dock vara oerhört litet – är befogat. En pinne vore också fullt acceptabelt att plocka på förhand .

Österrike kan så mycket mer än vad de visade i premiären, vilket vi fick visat svart på vitt i bland annat kvalmatcherna mot Sverige och Ryssland. De borde ha alla möjligheter till att stå för en bättre prestation än mot Ungern.

Samtliga skrällspel på resultatmarknaderna kan vara av intresse, men vi håller svårighetsnivån nere och spelar Österrike +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen X2, men med bättre odds – till 1,96 x insatsen hos Bethard.

Speltips:

Speltips: Österrike +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,96 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, lördag 18/6
TV:  tvfyra logo cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: