22 mars 2019 portugal ukraina speltips em-kval

Speltips, Portugal – Wales 6/7: Finalbiljett ett ska delas ut

Nu knyter det verkligen ihop sig i det europeiska mästerskapet. Den första finalbiljetten ska delas ut och de som ska slåss om den är – Portugal och Wales. Vi håller den ena parten som vassare och investerar i ett handikappspel.

Att titulera Portugal som en skräll i mästerskapet, det kanske är att ta i – men visst fanns det hetare kandidater till att lösa den här semifinalbiljetten? Och ännu värre; hit har man nått utan att ha vunnit en enda match under ordinarie speltid, 90 minuter.

Den röda tråden har hållits från start till slut – kryss och kryss. Alla fem matcherna har stått oavgjorda efter 90 minuter och i slutspelet plockades Kroatien ner på övertid och Polen på straffar. Även fast det finns mer att önska av spelet; styrkebesked efter ett uselt genomfört gruppspel.

En helgjuten skräll däremot, det är Wales. Grupp B, innehållande Slovakien, Ryssland och storebror England, toppades trots förlust mot de sistnämnda i den andra rundan. Därefter har väl alla mer eller mindre bara väntat på den där dippen, den prestation som innebär att festen är över, men när stjärnspäckade Belgien värjdes undan med 3-1 i kvartsfinalen visade Wales att de är här för att utmana om titeln, på allvar.

Tar första vinsten under ordinarie tid?

Det tar emot att placera polletterna på spelen till Portugals favör i och med att de ännu inte vunnit en enda match i EM, men frågan är om det inte är det enda rationella?

Vi ska inte ta ifrån Wales segern över Belgien, men vikten av prestationen i den överdrivs, åtminstone smått. Det var ett splittrat kollektiv man mötte och känslan var mer att Belgien inte kom upp i nivå, snarare än att Walesspelarna gjorde deras livs match.

Annars, dessförinnan, har jag faktiskt inte blivit speciellt övertygad av Wales. Tycker de brister på flera plan.

Till Portugal ska det helt enkelt skilja en nivå – ett Portugal som inte alls nått upp i nivå, men ändå lyckats nå hit. Fixstjärnan Cristiano Ronaldo är en av alla de som inte presterat som väntat, men visst fanns det ändå en hel del glädjemoment mot Polen senast?

Mer passande motstånd för Portugal att få ut det lilla extra, får man knappast – i alla fall inte i en semifinal.

William Carvalho saknas för Portugal och det är ett stort avbräck, men inte i närheten av lika stort som Wales är drabbade av – på Benjamin Davies samt Aaron Ramsey. Den sistnämnda håller undertecknad som den absolut viktigaste pjäsen i truppen efter Gareth Bale. Rejält avbräck, såväl defensivt som offensivt.

Portugal -0,25 mål (asian handicap) – halv förlust vid oavgjort – spelas till 1,86 x insatsen hos Bethard.

Speltips:

Speltips: Portugal -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,86 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:00, onsdag 6/7
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 44%
X: 32%
2: 24%
Över 2,5 mål: 37%
Under 2,5 mål: 67%