22 januari 2017 EttKryssTvå

Speltips, Preston – Burnley 22/4: Derbyvinnare utplockad

Fredagens stora höjdpunkt kommer från Championship. Preston tar emot Burnley i Lancashirederbyt på Deepdale, varifrån såväl som klass, form och motivation talar för ena sidan.

Det ser ut att kunna bli en snabb återkomst till Premier League för Burnley, som trillade ur förstadivisionen förra året. Nu kör de som på räls i Championship; har inte förlorat en enda av de 20 senaste seriematcherna och står på andraplatsen, vilken betyder en direktbiljett uppåt i systemet. Trean till sexan får kvala.

Även Preston är lite av en komet. Efter att ha kvalat upp till Championship under fjolåret, står de nu på den övre tabellhalvan med det hedervärda resultatfacit på 14-16-13. Inte alls illa pinkat av en nykomling – såvida bottenstriden hade kunnat undvikas, skulle det ha titulerats som en smärre succé.

Tvåan är spelmotiverad

Inte mycket att snacka om här… För visst bör väl Burnley vinna den här derbyfajten?

Preston är fast i det hopplösa mittenskiktet och saknar en morot inför de avslutande matcherna. Det är klart att man vill prestera, på hemmaplan, i ett derby – men skillnad på motivationsfronten bör ändå råda. Burnley ska upp i finrummet och har flera toppkonkurrenter jagandes häck i häl.

Sedan – kvalité. Det skiljer nästan 30 pinnar lagen emellan av en anledning. Burnley är bättre – och dessutom riskerar ett par pjäser missa matchen för Preston; Anders Lindegaard är en av dessa och Marnick Vermijl en annan.

Till slut – formen. I en så pass tät serie som Championship, är det svårt att hamna i streaker av Burnleys nivå. Som nämnt; inte en enda av de 20 senaste seriefajterna har förlorats och de allra flesta vunnits. Preston har däremot tappat – inte vunnit på fyra i följd, varav två förlorats och två slutat oavgjorda.

Summa summarum; den raka tvåan är mer än spelvärd till 2,15 x polletterna hos Betsson.

Läs mer inför matchen hos Today’s Betting, ni hittar deras speltips inför matchen här.

Speltips:

Speltips: Burnley vinner, rak tvåa
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 + 200 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 22/4
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 27%
X: 29%
2: 47%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 62%