Speltips, PSG – Basel 19/10: Kan schweizarna hålla det här tätt?

Spelbloggare Publicerat: 18 October 2016

De schweiziska dominanterna Basel spelar med kniven mot strupen när de besöker franska Paris Saint-Germain på klassiska Parc des Princes. Om de kan skrälla hem poäng? Tveksamt. Men hålla siffrorna nere? Absolut!

Det är med full briljans som Basel håller på att jogga hem den inhemska serien. 10-1-0 står resultatraden i och titelracet är redan nu, 11 matcher in i händelserna, i praktiken avgjort. Det kommer bli en åttonde serietiteln i följd och det är ett facit som är löjligt imponerande.

Men i Champions League är problemen desto större för schweizarna. De fick bara oavgjort hemma mot mediokra Ludogorets och förlorade precis som väntat senast, med 0-2 borta mot Arsenal. Är tredjeplatsen i fara?

Paris Saint-Germain ska till slutspel och så är det med det. De håller, trots att bland andra Zlatan Ibrahimovic lämnat klubben, toppklass ute i Europa; är väl nivån strax under de allra bästa. Krysset hemma mot Arsenal innebär att man är på efterkälken i jakten på förstaplatsen. Därefter, lika väntad som enkel trea borta mot Ludogorets.

Inte heller hemma i Ligue 1 har PSG lyckats speciellt bra. De senaste åren har serien dominerats totalt, men nu är de faktiskt inte bättre än placerade tvåa i det täta toppskiktet av tabellen när nio matcher är spelade.

Underspelar!

Visst, det skiljer flera nivåer mellan parterna – men här överskattar oddssättarna målmöjligheterna enormt.

Med andra ord; Basel ska, om de inte lyckas plocka poäng, i alla fall kunna hålla siffrorna nere. De är långtifrån någon slagpåse, utan håller rätt bra klass och förlorade exempelvis “bara” med  0-2 borta mot Arsenal. Bussen kommer ställas upp och det kan ta tid innan den blir passerad…

Nu står alltså PSG på andra sidan planhalvan – ett, i min bok, överskattat PSG. Gott om klass finns det absolut, men oddssättarna verkar vilja få det till att de är på samma nivå som under det förra året, vilket inte är annat än felaktigt.

Den väntade matchbilden är som sådan att PSG ska föra dansen. De kommer ha ett enormt bollinnehav och med all sannolikhet skapa en hel del målmöjligheter, halva som hela sådana. Men någon explosion? Nja…

En match som den här kan siffrorna hållas nere tack vare en sådan som Edison Cavani, anfallare i PSG. Han är fantastisk på att komma till sina chanser, men sumpar alltför mycket. God målform nu, men tenderar att hamna i negativa spiraler vid ett par missade möjligheter. Bara hoppas att han inte kommer rätt in i matchen.

1/2-1/0?

Under 3,5 mål är spelbart till de 1,70 x polletterna som Redbet dukar ut.

Som läsare hos oss får ni en unik välkomstbonus hos Redbet – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 19/10
TV:  viasatmotor logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: