PSG Rennes 29 april 2016

Speltips, PSG – Rennes 29/4: Kortpolletter skickas in

Oddssättarna har ställt ut en helt missvisande kortlina från Parc des Princes, dit Paris Saint-Germain välkomnar Rennes. Är det över- eller underspelet vi lutar åt?

34 matcher och 86 inspelade pinnar, 27-5-2 i resultatraden och 89-18 i målskillnad. Paris Saint-Germain dominerar den franska klubbfotbollen på ett historiskt övertygande vis och är också numera de enda i landet som kan tituleras vara en världsklassklubb.

Därför var det med stor besvikelse som PSG trillade ur CL-kvartsfinalen, vilken man var favoriter i, mot Manchester City. Som lite plåster på såren talar det mesta för att den inhemska trippeln ska kamma sin. Det enda som krävs är att Marseille ska värjas undan i slutet av nästa månad.

Gästande Rennes, sjua i tabellen, har desto mer att spela för. Det ser förvisso oerhört mörkt ut och mycket ska till för att fjärde- eller femteplatsen ska nås – dit har man fem pinnar och det enda som räknas är att kamma rent och hoppas att de ovan sviker. Men ja, chansen får betraktas som minimal, om inte mindre.

4,5 är för högt satt

Kortfattat: det är inte den, på förhand, mest sprudlande matchen vi har att vänta – mer hade kunnat vara i potten. Skulle bli förvånad om det blev en speciellt hård fajt, i det rena duellspelet, och därför känns det helt missvisande att oddssättarna hos Unibet dukar ut kortlinan – 4,5.

Givetvis är det alltså underspelet vi är ute efter.

Kortstatistiken i Rennes bortamatcher är 3,1 och i PSG:s hemmamatcher 2,4. De sistnämnda ska, såklart, sätta tonen; styra och ställa, och därför kan större vikt placeras på deras statistik.

Antalet kort som skickats upp i de senaste inbördes mötena är ännu mer övertygande: 0, 3, 2, 2, 2, 4. Sex raka under den utsatta linan. Huvuddomaren Amaury Delerue, han vill inte vara sämre och har klivit under 4,5-linan i hans 14 senaste dömda bataljer.

1,60x kanske inte är de sexigaste siffrorna, men när hela kortlinan är felsatt skickas förstås polletterna ändå in.

Speltips:

Speltips: Under 4,5 kort
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, fredag 29/4
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 74%
X: 18%
2: 10%
Över 2,5 mål: 67%
Under 2,5 mål: 36%