12 januari 2017 reading qpr queens park rangers speltips championship

Speltips, Reading – Ipswich Town 9/9: Målspel från första halvlek

Vi riktar strålkastarljuset mot Madejski Stadium och matchen mellan Reading och Ipswich Town. Gästerna har problem med målskyttet och det är säkerligen inte dem emot om det här blir en tillknäppt historia. Valet av spelobjekt? Det hittas på målmarknaden, från den första halvleken.

Championshipschemat är fullspäckat under helgen, och den här ensamma fredagsfajten bäddar för den vidare underhållningen. Detta blir också den batalj som öppnar den sjätte omgången av serien.

Rent resultatmässigt påminner båda parters säsongsinledning starkt om varandra. Reading, som var en bra bit nere på den undre tabellhalvan i fjol, har resultatraden 2-1-2 medan Ipswich varit marginellt bättre och löst två vinster, två kryss och endast förlorat en match – sju pinnar mot åtta.

Vartåt det barkar i tabellen för klubbarna är svårt att sia. I Reading blåser dock positiva vindar under den nye tränaren Jaap Stam; det finns en stark tro på framtiden. Ipswich var nära att lösa en playoffbiljett förra året och har förstås siktet på att studsa uppåt i seriesystemet. Finns kraften för det? Tveksamt, menar vi.

Underspelet lockande

Nu osar det positivitet runt Reading, men de är alltjämt medvetna om de brister som finns i truppen. I en match som denna kan man inte kliva ut och tro att matchen ska domineras från början till slut – det är trots allt ett tufft motstånd på andra planhalvan.

Reading kommer dessutom från en fin försvarsprestation i bortamatchen mot Cardiff, vilken vanns med 1-0. Då kom matchens enda balja så sent som i den 89:e minuten i en annars tajt fajt där man hade mycket boll.

Ett problem för Reading brukar annars vara att de inte kan förvandla stort bollinnehav i målchanser…

Ipswich har stora problem med målskyttet, vilket delvis kan förklaras i de skadebekymmer som tynger dem. Bland andra David McGoldrick är skadad och spetsen Freddie Sears är helt ur form. Trots detta har positiva resultat kunnat lösas; på de tre senaste matcherna har det blivit en vinst och två kryss. Förklaringen – det solida försvarsspelet.

Och för Reading då? Offensiva mittfältaren John Swift kan missa matchen. Avbräck deluxe, då han varit fenomenal såhär långt in i säsongen.

Det här kommer bli en tät historia, mellan en inte supervass värd och ett försvarsstarkt bortalag med offensiva avbräck.

Vi varnar dock lite för att det kan komma att bli lite öppnare desto längre matchen lider, givetvis beroende på siffrorna som pryder resultattavlan.

Under 1,0 mål (asian handicap) i första halvlek – insatsen tillbaka vid exakt ett mål – spelas till 1,70 x polletterna hos Bet365, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Under 1,0 mål i första halvlek (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 9/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 45%
X: 29%
2: 36%
Över 2,5 mål: 43%
Under 2,5 mål: 60%