Speltips, Real Madrid – Deportivo La Coruna 10/12: Favorit i repris – på nytt

Spelbloggare Publicerat: 10 December 2016

Kvällens batalj från spanska Primera División står Real Madrid och Deportivo La Coruna för – och då är vi inne på att Zinedine Zidanes mannar överskattas lite smått. Skrällbud på Santiago Bernabéu?

Real Madrid sitter i förarsätet i Primera Divisións titelstrid. I och med krysset borta mot jagande Barcelona för exakt en vecka sedan, är försprånget på hela sex poäng – och det är mycket för ett lag som inte förlorat på hela spelåret, alla tävlingar inräknade.

Möjligen lite bitter eftersmak för huvudstadslaget eftersom en 2-0-ledning över Borussia Dortmund tappades till 2-2 i veckans Champions League – ett resultat som innebär att de slussas vidare till slutspelet som tvåa istället för etta.

Vi vänder på tabellen…

Som en blixt från klar himmel plockade Deportivo La Coruna inte bara deras första vinst sedan den första oktober, sju matcher däremellan, utan krossade ett formstarkt Real Sociedad med 5-1 inför hemmapubliken för en vecka sedan. Briljant prestation och nu har Deportivo fått nya krafter i bottenstriden; en pinne skiljer ner till det helröda tabellområdet och tredjejumbon Sporting Gijón.

Situationen är densamma för Real Madrid på skadefronten. Endast Gareth Bale saknas till den här fajten. Likadant för Deportivo La Coruna som då kommer till spel utan Bruno Gama och Laure.

BLGM-spelet suttit i 19/23 matcher

Det är bara att tacka och ta emot, Bwin dukar ut minst tio punkters spelvärde här.

Blickarna mot målmarknaden, en favorit i repris.

Real Madrid spelar alltid oerhört framåtlutat, har ett fantastiskt offensivt kapital – men defensiven lämnas lite i andra hand. Trots alla dessa uppradade vinster, undvikna förluster, släpps mål allt som oftast in.

I hela 19 av Reals 23 tävlingsmatcher det här spelåret har det blivit mål åt båda håll och då har inte en enda av dessa fajter förlorats. Fem raka BLGM-matcher nu. Annat än att Real Madrid är en frisk fläkt kan inte påstås.

Deportivo, ja. Nere i botten och flera klasser sämre än Real Madrid, men på målfronten har de levererat stort de senaste veckorna. Fem strutar framåt senast, tre i förlustfajten mot Málaga och två när Sevilla blev ett nummer för stora. Sex seriematcher med mål åt båda håll uppradade.

Här snackas det dessutom om att Pepe kommer kliva in i mittlåset och Danilo på ytterbacken. Klasspelare, men sällan positivt att rotera i backlinjen. Lite trötta ben sedan veckans CL-äventyr?

BLGM – ja finns till 2,10 x insatsen hos Bwin (250 kronor välkomstbonus) och undertecknad hittar värde minst tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 10/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: