Speltips, Real Madrid – Legia Warszawa 18/10: Målpolletter skickas in

Spelbloggare Publicerat: 17 October 2016

Polska Legia Warszawa har haft en tuff start på årets Champions League-upplaga och ska ses med oerhört liten chans när de ställs mot stjärnspäckade Real Madrid på Santiago Bernabéu – men underdrivs inte deras möjligheter till att åtminstone pryda målprotokollet?

Den spanska storklubben Real Madrid mot, förhållandevis, lilla Legia Warszawa från Polen.

Och det är ett Legia som kommer till spel med usel känsla. De har inte bara förlorat de två inledande matcherna här i Champions League klart – med 0-6 mot Borussia Dortmund och 0-2 mot Sporting CP – utan är bara, som topptippade, på en blek tolfteplats i den inhemska serien. Mycket som står snett till i klubben just nu.

På andra sidan planhalvan står alltså en av Spaniens storheter, dominanta Real Madrid, som faktiskt vann hela Champions League i fjol, och de är förstås en av de stora kandidaterna till att få höja pokalen även detta spelår. Starten i såväl Primera División som Champions League lovar en hel del inför framtiden; här blev det först en knapp seger över Sporting trots ett hackande maskineri och nu senast löstes 2-2, oavgjort, mot ett urstarkt Dortmund.

Gruppen just nu

Gruppen ser alltså ut såhär inför omgången:

  1. Borussia Dortmund, 2: 1-1-0, 4p, +6 mål
  2. Real Madrid, 2: 1-1-0, 4p, +1 mål
  3. Sporting CP, 2: 1-0-1, 3p, +1 mål
  4. Legia Warszawa, 2: 0-0-2, 0p, -8 mål

Tiden är alltså knapp för polackerna, som hoppas kunna fälla portugiserna och får ta sikte på tredjeplatsen och således nå till slutspelet i Europa League. Goda förutsättningar för Real Madrid, som alltså löste oavgjort borta mot Dortmund.

Målspelet testas

Det här är en match som Real Madrid skulle kunna vinna med rena tennissiffrorna, men den här typen av matchbilder brukar framförallt öppna upp för en annan sak – mål i baken. I alla fall ett till antalet.

När Real Madrid ska och är den dominanta parten, kör de ända in i kaklet – oavsett. Melodin ljuder full fart framåt och det brukar innebära att motståndarna får ett par heta chanser och ofta hamnar i målprotokollet, även om det nödvändigtvis inte innebär poängtapp.

Nu senast var ett utmärkt exempel. Real Betis krossades med 6-1 på bortaplan och mål har släppts in i fem matcher efter varandra eller i åtta av de nio senaste. Framåt har man levererat mål vid samtliga tillfällen.

Trots vissa avbräck framåt ska spanjorerna få in minst en balja. Bakåt saknas spelare som Sergio Ramos, Casemiro och Fabio Coentrao. Tunnar ut defensiven en hel del och ökar såklart motståndarnas möjligheter.

Legia Warszawa har extrema problem just nu, men ändå fått fart lite på målskyttet på senare tid. Ska ha fina möjligheter att stänka in minst en balja – för visst är man bättre än vad som visats hittills? – och vi spelar således BLGM – ja till smakrika 2,55 x insatsen hos Bwin, som ni får 250 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 18/10
TV:  tv3sport logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: