Speltips, Real Madrid – Manchester City 4/5: Klart favoritskap i semifinalen

Spelbloggare Publicerat: 4 May 2016

Real Madrid innehar favoritskapet inför CL-semifinalreturen mot Manchester City på Santiago Bernabéu. Klarar de av att förvalta det eller får vi skåda en skräll?

Målen uteblev i match nummer ett, 0-0 blev resultatet på Etihad Stadium. Real Madrid, i sin klara matchplan, imponerade enormt på undertecknad när motståndarnas offensiv neutraliserades nästan helt och hållet. Sällan de nådde fram. Framåt skapades en del av spanjorerna, men det är klart att udden avtrubbades lite i och med avbräcket på Cristiano Ronaldo.

Sedan var det säkert ändå ett resultat som även Manchester City kan leva med – utan att ha släppt in ett bortamål. Skulle de måla här, och klara oavgjort eller bättre, avancerar de vidare. 0-0 betyder övertid.

Vårt speltips från den matchen, under 2,75 mål (asian handicap) träffade alltså klockrent till 1,98 x insatsen. Trots att det är två världsoffensiver som drabbade samman, hade vi rätt om den väntade matchbilden.

Real Madrid sviker inte

Gillar hemmaoddsen starkt här.

Främsta orsaken – i min bok är Real Madrid ett flera snäpp vassare lag än Manchester City. Finns en helt annan växel att sätta i och City sviker ofta, även ur favoritposition, vilket främst märkts av i Premier League under 2016. De har haft visst flyt att nå ‘ända hit – man är en bra bit borta från topp fyra i världen.

Nu får Real tillbaka fixstjärnan Cristiano Ronaldo i spel. Istället är Karim Benzema out, men hans frånvaro ska inte påverka lite mycket. Gästerna saknar den betydelsefulla mittfältspjäsen David Silva.

Formen är utmärkt för Real Madrid som radar upp treor och ofta kör över sina motståndare på hemmaplan. Tränaren Zinedine Zidane har fått in sin prägel på laget, vilket också gynnat dem rejält. Stjärnorna, kanske framförallt Ronaldo, har fått friare tyglar i anfallssekvenserna och utnyttjat det väl.

På Santiago Bernabéu har spanjorerna vunnit sju matcher efter varandra, alla med minst två baljor – mot bland andra Roma, Sevilla och Wolfsburg. City har haft problem på resande fot i seriespelet och kan inte ses som i närheten av lika slagkraftiga som inför hemmapubliken.

Det ska Real Madrid bara lösa och de spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till 1,90x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Real Madrid -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 4/5
TV:  tvtre logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: