9 januari 2018 Atlético Madrid Lleida Speltips

Speltips, Real Sociedad – Atlético Madrid 5/11: Vi ska – nästan – dubbla pengarna

Den sista matchen innan tvåveckorsuppehållet ska avverkas i Primera Divisións och ett av spelårets utropstecken, Real Sociedad, hoppas kunna avsluta med flaggan i topp. Kan de skrälla hem tre pinnar mot Atlético Madrid?

Nu ska ju Real Sociedad inte vara i riskzonen för att trilla ur serien, men att de är placerade sexa är överraskande – i positiv bemärkelse. Undertecknad ser dem som ett klassiskt mittenmaterial och det skulle förvåna om de inte dippade åtminstone ett par platser till när spelåret ska summeras. Men ska också nämnas att schemat varit relativt tacksamt. Svåraste uppgiften var i premiären, hemma mot Real Madrid – och då blev det en 0-3-torsk.

Atlético Madrid slåss, precis som väntat, uppe i toppen av serien – man är inte bara ett av landets bästa lag, utan också en ledande maktfaktor i hela fotbolls-Europa; slåss alltid om titeln i Primera División och nådde final i förra årets Champions League. Har för närvarande tre pinnar upp till lokalrivalen Real Madrid på toppen av kullen, med Barcelona däremellan.

Vunnit 6/7 senaste inbördes mötena

De positiva resultaten till trots, vid upprepande tillfällen har Real Sociedads ömma punkter synats.

Om vi exempelvis tittar på deras hemmamatcher, har vinsterna kommit över Las Palmas, Real Betis och Deportivo Alavés, vilka alla hittas på platserna från nummer tio och neråt. Kryss mot Eibar och klar torsk mot Real Madrid.

Helt annan uppgift nu när Atlético Madrid kommer på besök. Hade det exempelvis varit Barcelona eller Real Madrid skulle vi kunnat räkna kallt med att oddsen skulle tryckas ner en hel del, trots att alla tre mer eller mindre är lika bra.

Atlético var nära att tappa poäng hemma mot ryska Rostov i Champions League i veckan, men satte 2-1 i de absoluta slutsekunderna. Antoine Griezmann – världens bästa anfallare just nu? – dubbel målskytt då. Vinnarkulturen fästs starkare och faktum är att hela sex av de sju senaste matcherna just – vunnits. Statistiken är exakt densamma i de senaste inbördes mötena.

Här saknas värdens försvarsklippa Iñigo Martinez, avstängd, och det är ett stort avbräck. Atléticos Stefan Savic är också avstängd, men där finns en bättre bredd.

Atlético Madrid -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – spelas till 1,95 x insatsen hos Bethard (1 000 kronor i välkomstbonus!). Oddset är lite i överkant och kan absolut spelas fem-sex punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Atlético Madrid -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:15, lördag 5/11
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 17%
X: 27%
2: 57%
Över 2,5 mål: 47%
Under 2,5 mål: 57%