Real Sociedad Getafe 21 april 2016

Speltips, Real Sociedad – Getafe 21/4: Torsdagens bästa skrällspel

Mittenplacerade Real Sociedad möter en desperat tabelljumbo i Getafe på Estadio de Anoeta – och då undrar vi om en rejäl ”hörnskräll” kan lura runt hörnet?

Nöjda eller ej – Real Sociedad tillhör och ska tillhöra mittenskiktet av Primera División – så sitter värden i en bekväm sits inför de fem avslutande matcherna på deras elfteplats. Det är oerhört tätt i det skiktet de är i just nu, men upp till toppen och ner till botten är avstånden alltför stora för att hämtas respektive tappas in.

Då kan man undra – hur stor är motivationen nu?

Motiverade däremot, det kan vi räkna kallt med att Getafe är. De är tabelljumbo i ett bottenskikt med främst fyra parter inblandade, varav tre kommer trilla ner i seriesystemet. Upp till säker mark och Granada har man två pinnar. Helt öppet med andra ord, men det kräver att Getafe, som sjunkit som en sten i tabellen de senaste månaderna, vänder på den trend de är i – så lite som två poäng är inspelade på de 13 senaste matcherna.

Redbet överdrivet generösa

En ”hörnskräll”, alltså.

Är inte alls förstående till de oddsen som Redbet dukar ut på vilken sida som ska vinna den här hörnmatchen – helt enkelt skapa flest. 1,18-5,30 står de i, och då är bortaspelet förstås på sin plats. Kan jämföras med William Hill som ”bara” erbjuder 3,80x på Getafe – i min bok är det siffror som avspeglar verkligheten.

Real Sociedads hemmastatistik är 6,8 hörnor framåt och 4,8 bakåt mot Getafes 4,2-5,9 på resande fot. Gästernas statistik är nästan förvånande jämn för att vara en tabelljumbo.

Och även om Sociedad ska och lär vara spelförande, borde Getafe greppa taktpinnen under perioder – det är de som måste samla in poäng. Ett hungrigt och desperat bortalag kan med andra ord säkert pusha upp positionerna en del.

Getafe flest hörnor blir torsdagens stora skrällspel.

Speltips:

Speltips: Flest hörnor: Getafe
Odds: 5,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, torsdag 21/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 63%
X: 23%
2: 16%
Över 2,5 mål: 54%
Under 2,5 mål: 50%