Speltips, Real Valladolid – Girona 24/5: Fel favorit?

Spelbloggare Publicerat: 22 May 2016

Motivationsfaktorn borde vara den stora skillnaden när Real Valladolid välkomnar Girona till Estadio Nuevo José Zorrilla – och vi plockar ut ett tecken på 1X2-marknaden.

Förra året stoppades Real Valladolid i playoffet mot Primera División – nu huserar de på den undre tabellhalvan av den spanska andradivisionen. Kontraktet är dock utan fara, men besvikelsen är alltjämt stor bland supportrar, spelare och ledare. När tre matcher återstår av spelåret, finns bara enstaka platser uppåt och neråt att spela för.

Annorlunda situation för Girona. Även de svek i förra årets kval och slåss för närvarande med näbbar och klor för en plats dit, en chans på nytt. De parkerar på sjundeplatsen, alltså precis nedanför kvalområdet, i den täta striden – man står på samma antal pinnar som Real Oviedo ovan och har flera konkurrenter jagandes häck i häl. Varenda pinne är av största betydelse just nu.

2,90x är i klar överkant

Gillar skrällchansen här.

Motivationsfaktorn är, som nämnt, av stor betydelse nu när det är så pass lite kvar på spelåret – och vi undrar därför om Girona inte borde vara favoriter. De har allt att spela för; allt att såväl vinna som förlora. Valladolid, ja, de ska bara spela av de sista matcherna innan de kan ladda om för kommande spelår.

Sedan måste Girona, vilket tabellen bevisar, anses vara den bättre parten. Känns som de har lite större spetskvalité och starkare grund att stå på.

Det är inte heller så att hemma-/bortafaktorn ska överdrivas. Valladolid har inte bättre än 7-7-5 på hemmaplan medan Girona brukar spela likt oavsett var de är; låter inte motståndarna påverka alltför mycket. 7-6-6 är ett bortafacit att vara stolta över – bland de bästa i serien.

Girona är extremt svårspelade och har fin form. Fyra vinster, ett kryss och en förlust har lösts i de senaste matcherna medan Valladolid är i en djup svacka och har den mindre smickrande formraden sex förluster, två kryss och en vinst.

Den raka tvåan finns till 2,90x hos Bwin och spelas.

Speltips:

Speltips: Girona vinner, rak tvåa
Odds: 2,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, tisdag 24/5
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: