30 april 2017 Roma Lazio

Speltips, Roma – Frosinone 30/1: Klar hemmafavorit

Luciano Spalletti är tillbaka som tränare i Roma och ska försöka föra sina mannar till deras första vinst med honom vid rodret denna sejour när nästjumbon Frosinone kommer på besök. Lyckas han?

Januari månad har varit en hektisk månad för Roma i flera bemärkelser. Sviktande resultat, nämnde Luciano Spelletti in på tränarposten och i veckan har dessutom två spelare anlänt till truppen; Ervin Zukanovic samt Stephan El Shaarawy medan Gervinho har fått tacka för sin tjänst i klubben och slussats vidare till Kina.

Med fyra vinstfria matcher uppradade, har Roma förlorat mark i toppstriden. Scudetton är körd sedan en tid tillbaka och femteplatsen, den sista som leder till Europa, är i fara – bara två pinnar skiljer ner till jagande Milan och flera andra konkurrenter finns tätt bakom dem.

Frosinone arbetar febrilt i botten av serien; är just nu nästjumbo med så lite som 16 inspelade pinnar på 21 matcher, den största minusmålskillnaden: -23, och sju poäng upp till säker mark. Precis som väntat har debutåret i förstadivisionen varit tufft.

Vann omvända mötet med 2-0

Känslan är att oddssättarna dragit lite för stora växlar av Romas senaste matcher. Visst, målskyttet är ett problem och man har haft svårt att bevaka resultat – men det är fortfarande ett Roma toppklass. Maxnivån är mycket fin och kan man bara få ut hälften av den, då ska Frosinone städas undan utan problem.

Som Frosinone spelat de senaste veckorna känns jakten på ett nytt kontrakt närmast hopplöst. Inte en enda av de sju senaste matcherna har vunnits, fem förlorats – alla med minst två baljor. Mot seriekonkurrenterna som hittas uppe i toppen har man sällan någonting att sätta emot.

Saknas en del betydande pjäser i Roma, men samtidigt förstärks man av de två nyförvärven och inte minst Stephan El Shaarawy ska kunna vara en spelare som kommer in och levererar direkt. Gästerna saknar förutom flera skadade spelare, avstängde mittfältaren Mirko Gori.

Två pinnar på tio matcher är Frosinones facit på bortaplan. Fyra av de fem senaste har förlorats med minst två baljor.

Omvända mötet vann Roma med två mål mot noll. Ännu större skillnad nu?

Roma -1,75 mål (asian handicap) – halv vinst vid tvåmålsvinst – spelas till 1,83x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Roma -1,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 30/1
TV:  (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Roma 1,25
Oavgjort 7,00
Frosinone 15,00
Över 2,5 mål 1,51
Under 2,5 mål 2,70

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 80%
X: 59%
2: 7%
Över 2,5 mål: 66%
Under 2,5 mål: 37%