2 oktober 2016 Roma Inter

Speltips, Roma – Inter 2/10: De vinner “hörnmatchen”

Storklubbsmöte står på schemat i italienska Serie A, med start 20:45. Underhållningen står Roma och Inter för, på Stadio Olimpico. Oddssättarna dukar ut stort spelvärde på hörnmarknaden och vi passar på att investera polletterna före ett eventuellt dropp.

Tabellfyran och trean möter varandra – två av de hetaste titelaspiranterna, bakom de senaste årens dominanter Juventus.

Båda parter har blandat rejält under starten av Serie A, som nu är inne i omgång sju. Tittar vi närmare på Inter, har de spelat in 11 pinnar på dessa matcher – med mycket upp och ner i prestationerna. En av de tre vinsterna kom exempelvis mot suveräna Juventus och den enda förlusten mot Chievo. Som natt och dag.

Roma vet vi om brukar vara svajiga. Klara vinster har varvats med tveksamma förluster, förra veckan med 1-3 mot Torino. Trenden – hemmaplan betyder vinst och på bortaplan har det blivit två torskar och ett kryss.

Det här blir en otroligt viktig match inför framtiden – en vinst respektive förlust kan visa på varåt det barkar i tabellen…

Värden har Rüdiger, Rui och Vermaelen skadade – Inter Andreolli likaså, samt Mário osäker för spel. Ingenting anmärkningsvärt, med andra ord.

Roma ska styra och ställa

Finns absolut intressanta siffror att syna på resultatmarknaderna, men varför satsa där när oddssättarna står för en enorm miss på hörnmarknaden?

Det handlar om vilken sida som ska vinna hörnmatchen – och vi lutar, förstås, åt Roma. Som värd för matchen kommer de vilja och få ta över taktpinnen, Inter har helt enkelt inte kvaliteten att styra en fajt som denna – på bortaplan.

Och Roma, de vill ju ha boll också. Trivs bra med det, att pressa ner motståndarna.

Detta kan avläsas i statistiken. På hemmaplan snittar de, detta och förra spelåret inkluderat, 7,4 hörnor framåt och 4,7 bakåt. Inter har knapp plusstatistik, 0,6 i mellanskillnad, på resande fot – men när nivån skruvas upp brukar de backa hemåt.

Så, ett Roma som pushar på framåt och ett Inter som framförallt kommer satsa på att kontra? Det är känslan.

Vilken part som kommer skapa flest situationer i och runtom offensivt straffområde och således får större möjligheter att skapa hörnor är tveklöst – Roma.

Roma -0,5 hörnor (asian handicap) – spelet sitter om de skapar fler hörnor än Inter – testas till finfina 1,90 x polletterna hos Bet365 (1 000 kronor i välkomstbonus!).

Speltips:

Speltips: Roma -0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 2/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 28%
2: 25%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 47%