Speltips, Roma – Milan 9/1: Målspel från storfajten

Spelbloggare Publicerat: 9 January 2016

Två av Italiens största klubbar, Roma och AC Milan, möter varandra på anrika Stadio Olimpico och därifrån testar vi ett målspel.

Från vissa håll och kanter snackas det om en minikris i Roma efter att man halkat från toppkonkurrenterna med ett par mindre önskade resultat i luckan – men känslan är snarare att det borde vända snart, trots endast en vinst på de nio senaste matcherna; serien, cupen och Europa inräknat.

Huvudstadsklubben parkerar på femteplatsen, har sex pinnar upp till serieledande Inter och samma antal ner till död mark, fast då har Sassuolo under spelat en match mindre. Lika stort är avståndet ner till sjuan – just Milan.

Milan är svåra att veta var man har; kan briljera ena veckan, för att falla ihop som ett korthus den andra. Innan uppehållet hade man två raka vinster, borta mot såväl Sampdoria som Frosinone och fem i följd utan torsk. Nu kan man tillbaka – förlorade med 0-1 hemma (!) mot Bologna. Löjligt uddlösa var man, framförallt avslutande 45.

Både Romas huvudtränare Rudi Garcia och Milans Sinisa Mihajlovic har fått bemöta en hel del kritik under året och kontrakten ryktas vara i fara. Mer än bara poängen på spel – eventuellt jobben också.

Saknar två offensiva pjäser

Romas offensiva lycka var enorm i början av spelåret, men det till kostnad av defensiven – nu är det omvänt. Innan 3-3-krysset borta mot Chievo senast – en mycket tveksam prestation – hade man spelat sex raka matcher under 2,5 mål, tre av dessa slutade mållösa.

Udden är avtrubbad och känslan är att målfesten senast endast var en företeelse bland massa andra. Hawaiifotboll bjöds det på redan från start och här ska man istället föra dansen, sannolikt mot ett Milan som backar hemåt med största delen av manskapet. De har siktet främst på – krysset.

Visst; Roma vill säkert sätta fart på det här direkt, men saknar två av sina starkast lysande offensiva pjäser i Edin Dzeko samt Mohamed Salah. Stora avbräck som ökar Milans chanser att hålla lakanet tätt.

Milan kom tillbaka efter uppehållet och var extremt fantasilösa offensivt när man fick besök av Bologna. Slutresultatet skrevs också 0-1 efter att man släppt in matchens enda balja åtta minuter från slutet. Offensiven har varit ett problem på sistone och fem av deras sex senaste matcher har innehållit max två mål.

Tror att det här, precis liksom i fjol då matchen slutade 0-0, kan bli en tillknäppt historia. Under 2,5 mål (asian handicap) spelas till 1,925x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,925 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 9/1
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Roma 2,10 betstarsknapp logo
Oavgjort 3,50 titanbet logo
Milan 4,00 bwin logo
Över 2,5 mål 2,00 unibet logo
Under 2,5 mål 1,925 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: