Speltips, Roma – Sampdoria 11/9: Målpolletter klickas i

Spelbloggare Publicerat: 10 September 2016

Roma har haft uppehållet att hämta andan fiaskot i Champions League och återstartar hemma mot formstarka Sampdoria i Serie A. Plockas en enkel trea? Nja, vi är inte så säkra på det.

Endast två matcher är spelade och det är toppen som möter toppen.

Men i Rom är det knappast positiva vindar som blåser. Irritationen från uttåget ur Champions League-kvalet, där Porto blev tre siffror för stora – på hemmaplan, har varit stor och det är framförallt där fokus varit.

Här i Serie A har lyckan däremot varit större. Udinese krossades i premiären och senast fick man 2-2 borta mot Cagliari. Kanske mer att önska där, men allt som allt får facit ses som mer än acceptabelt.

Sampdoria var nära att trilla ur Serie i fjol, med två pinnar som skiljde dem från det röda tabellområdet och har öppnat detta spelår ljusår bättre. Två uddamålsvinster – mot Empoli och Atalanta – har ökat tron rejält på detta Sampdoria rejält. Kan ännu ett positivt resultat lösas här, nu när nivån skruvas upp?

Daniele De Rossi saknas för Roma, men annars är nyhetsvärdet minimalt på truppfronterna.

Fint målspel

Nu är det ett par veckor sedan dessa parter spelat tävlingsfotboll senast och formstatusen ska inte tas lika hårt på som om vi varit mitt under brinnande matchperiod.

Men det är klart att vi måste ta Sampdoria på allvar efter två fina prestationer i seriestarten. Inte de tuffaste av motståndare, men en vinst i Serie A är alltid en meriterande sådan. Räkna med boostat självförtroende.

Roma har kunnat slicka såren över uppehållet, men det finns uppenbara problem i defensiven. Två insläppta mot Cagliari senast och tre dessförinnan, när Porto kom på besök. Sett spretigt och svajigt ut. När man väl hamnat ut balans, har man haft problem att hitta den på nytt.

På hemmaplan spelar Roma alltid extremt framåtlutat och det brukar innebära att motståndarna också får pryda målprotokollet, även om det nödvändigtvis inte betyder tappade poäng.

Förra årets identiska möte slutade exempelvis 2-1 till Roma och i den omvända fajten blev siffrorna desamma, fast till Sampdorias favör.

BLGM – ja spelas till 1,94 gånger pengarna hos Unibet. Om du saknar ett konto hos dem – öppna ett och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,94 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 11/9
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: