Speltips, Rosenborg – IFK Norrköping 13/7: Norska – mot svenska mästarna

Spelbloggare Publicerat: 12 July 2016

Det norska monstret Rosenborg är kommande uppgift för IFK Norrköping i kvalet mot Champions League – en av de svåraste tänkbara lotterna. Match nummer ett av två spelas på Lerkendal Stadion, varifrån vi investerar i ett målspel.

Anrika Rosenborg har det stormat runt rejält under 2000-talet. 2005 var det första spelåret sedan 1992 förstadivisionen inte toppades, och sedan dess har nivån i prestationerna varit upp och ner. Förra året plockades dock den första serievinsten på fem år och nu, 15 matcher in i händelserna, står man på toppen av kullen.

Kan det skedet som Rosenborg är i just nu tituleras som – vägen tillbaka?

Desto mer osäkert runt IFK Norrköping. Efter skrällskalpen förra året – när Allsvenskan vanns – har flertalet spelare fått lämna för utlandsuppdrag, men nivån har ändå hållits uppe och man jagar Malmö FF i toppen av serien. Däremot blev de av med såväl succétränaren Janne Andersson och skyttekungen Emir Kujovic under sommaruppehållet – nu återstår det att se om samma nivå kan hållas uppe. Omstarten, vilken slutade i en 1-0-vinst borta över Djurgården, lovar ändå en del.

IFK ställer upp försvarsbussen

Ska IFK ha en chans att avancera vidare från det här dubbelmötet, handlar det om att inte åka på en blödning här i bortafajten – för på hemmaplan ska man väl ändå ha en bra möjlighet att lösa ett positivt resultat?

Med andra ord; i första hand är siktet på att hålla nollan, i andra hand inte låta siffrorna skjuta i höjden. Det må kanske låta enkelt, men är förstås inte det. Det osar klass över denna upplaga av Rosenborg.

Vi kan i alla fall räkna med ett IFK som kryper ihop i positionerna, ställer upp bussen och hoppas på att de offensiva spelarna kan ställa till med lite oreda när det vankas omställningsmöjligheter – men det är lättare sagt än gjort nu när framförallt Emir Kujovic lämnat. Nu blev det ju en vinst mot Djurgården senast, dock utan att briljera – åtminstone offensivt.

Till skillnad från oddssättarna har undertecknad svårt att se det här bli ett överdrivet stort målpartaj.

Under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre – spelas till 1,81 x insatsen hos Unibet. Hämta din 1 000-kronorsbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:15, onsdag 13/7
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: