Speltips, Rostov – Anderlecht 26/7: Missvisande odds

Spelbloggare Publicerat: 26 July 2016

Vi tar oss till Ryssland och arenan Olimp-2, varifrån Anderlecht välkomnas av Rostov. Vi har analyserat oddsen och ställer oss kraftigt tveksamma till huruvida de nedplitade oddsen är rättvist satta.

Rostov håller på att utvecklas till en av de mer slagkraftiga lagen hemma i Ryssland och satte nytt klubbrekord i och med fjolårets andraplats i den inhemska serien, vilket också fört dem hit till kvalet mot Champions League. Den enda erfarenheten från Europaspel kommer från Europa League, där man svek och trillade ur kvalet i den första spelade rundan spelåret 2014/15.

Mer erfarenhet finns att hitta i Anderlecht, som alltid är och fajtas om CL-gruppspelsbiljetterna; också nått dit vid upprepande tillfällen och det förra spelåret nåddes åttondelsfinalen i Europa League, var Shakhtar Donetsk blev ett par nummer för stora.

Till det här spelåret, vilket startar inom en snar framtid, finns en stor revanschlusta hos den belgiska stormakten Anderlecht. Tredjeplatser har det blivit två år i följd, vilket i sin tur följde upp tre raka förstaplatser.

Truppbeskeden ser ut att vara positiva från bådadera håll – Rostov har hela truppen fit for fight medan Anderlechts problem är oerhört små, med bara ett par spelare, långtifrån de största stjärnorna, skadade.

Dubbelchansen är smakrik

Att Rostov, som värd, ska vara favoriter är tveklöst. Hemmafördelen i den här typen av dubbelmöten ska inte underskattas, men att den raka ettan är nere och snuddar på siffror runt 2,20x är, i min bok, helt missledande.

Anderlecht är den klart bättre parten; truppen håller en helt annan nivå och på det är erfarenheten enorm från Europaspel – helt till skillnad för Rostov, som inte testats på den här nivån förut. Och för ärlighetens skull; den ryska klubbfotbollen är inte i närheten av lika bra som när den var på toppen.

Krysset borde vara nära till hands, men även bortavinsten är mer än trolig – och vi köper därför in oss på dubbelchansen X2 – spelet sitter vid oavgjort eller bortavinst – till smakrika 1,73 x insatsen hos Bet365, som erbjuder nya kunder en välkomstbonus på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Dubbelchansen X2 (asian handicap)
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:30, tisdag 26/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: