11 november 2016 Rumänien Polen

Speltips, Rumänien – Polen 11/11: Gästerna motiverade favoriter

Grupp E har potential att bli en nagelbitare in i det sista och två av de hetaste mästerskapskandidaterna, Rumänien och Polen, ska mäta musklerna på Natonalarenan i Bukarest. Var hamnar pinnarna?

  1. Montenegro, 3: 2-1-0, 7p, +6 mål
  2. Polen, 3: 2-1-0, 7p, +2 mål
  3. Rumänien, 3: 1-2-0, 5p, +5 mål
  4. Danmark, 3: 1-0-2, 3p, -1 mål
  5. Kazakstan, 3: 0-2-1, 2p, -5 mål
  6. Armenien, 3: 0-0-3, 0p, – 7 mål

Så ser situationen ut inför den fjärde omgången – och det är alltså, som ni ser, helt öppet. Extra spännande i och med att förhandsfavoriten Danmark svikit och redan förlorat två matcher. Potential att tajtas till ytterligare i kampen om topp två-platserna?

Man skulle till och med kunna påstå att åtminstone topp fem-länderna, läs: alla förutom jumbon Armenien, har viss chans till att lösa en mästerskapsbiljett. Ska dock en brutal skräll till för att Kazakstan ska lösa en, men å andra sidan duggade ju skrällarna tätt i kvalet till sommarens europeiska mästerskap. Spännande!

Fördel Polen

Undertecknad är starkt förtjust i Polen och tycker att det finns mer att hämta där – för visst ska de ses som klart bäst av nationerna i gruppen?

Polen menar jag till och med vara en outsider till de större nationerna i Europa; offensiven är sylvass och startelvan som helhet svårt underskattad. Med Robert Lewandowski i spetsen får man mycket gratis också…

Premiären var en stor besvikelse, då 2-0 tappades till 2-2 borta mot Kazakstan, men därefter har man vunnit över såväl Danmark som Armenien. Visade framförallt klassen mot skandinaverna, med hela tre baljor framåt. Lite svajigt defensivt, men såvida målen kommer ska det inte vara något större problem.

Rumänien, ja. De håller väl en helt okej standard, men saknar egentligen riktiga klasspelare och har inte imponerat här i kvalet. Kryss hemma mot Montenegro och borta mot Kazakstan. Förvisso 5-0-kross av Armenien, men då spelade man med en man mer i nära på hela matchen och motståndet föll ihop totalt. Var kalla i sommarens EM också, Rumänien.

Klasskillnaden bör vara så stor att 1,80 x insatsen motiverar ett spel på Polen, med försäkringen att få insatsen tillbaka vid oavgjort, trots bortaplan. Bet365 är platsen och ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos dem!

Speltips:

Speltips: Polen +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 11/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 32%
X: 32%
2: 38%
Över 2,5 mål: 40%
Under 2,5 mål: 64%