Speltips, Sassuolo – Athletic Bilbao 15/9: Öppen EL-historia

Spelbloggare Publicerat: 14 September 2016

Vi skiftar blad från Champions – till Europa League. En italiensk-spansk kamp ska utspelas på Mapei Stadium, var Sassuolo och Athletic Bilbao drabbar samman. Vi har analyserat marknaderna och hittar värdet på spelen till italienarnas favör…

Sassuolo är en komet i den italienska klubbfotbollen; har utvecklats i rask takt, vann Serie B 2012/13 och plockade redan förra spelåret en Europabiljett via en meriterande sjätteplats. Och nu, ja, det finns alla möjligheter till en fortsatt positiv kurva i utvecklingsfasen, där Europaspelet blir ett stort prov.

Motståndet på Mapei Stadium står klassiska Athletic Bilbao för – tuffaste möjliga i gruppen. Spanjorerna brukar vara häck i häl på den absoluta toppen i Primera División och har massvis av erfarenhet från Europaspel de senaste åren. Förra EL-upplagan fick ett snöpligt slut när man föll över landskonkurrenten Sevilla, som sedermera vann hela kalaset, i kvartsfinalen – på straffar.

Stefano Sensi och Domenico Berardi missar matchen för Sassuolo medan Athletic har Iker Hernandwz, Aitor Seguin och Ager Aketxe skadade. Iker Undabarrena står som osäker för spanjorerna.

Fifty-fifty menar vi – oddssättarna annorlunda

Fifty-fifty, det är siffror jag hade kunnat köpa på förhand.

Nu presenteras dock Athletic Bilbao som favoriter, om än inte superstora sådana, och det innebär att vi får en värdelucka åt andra hållet.

Vi ska inte sopa under mattan med att Bilbao i grund och botten har ett mer solitt och bättre fotbollslag än just Sassuolo, men som situationen ser ut; med hemmaplan för italienarna ska spanjorerna inte vara favoriter. Slutdiskuterat.

Bilbao öppnade säsongen med två uddamålsförluster – över Sporting Gijón och Barcelona – innan den första trean kunde plockas senast, borta mot Deportivo La Coruña. Långtifrån någon perfekt start.

Om vi tittar kort på Sassuolos väg hit, så är det på tack vare fina hemmaresultat gruppspelet är nått; schweiziska Luzern krossades med 3-0 och serbiska Röda Stjärnan med samma siffror.

I Serie A vann Sassuolo premiären borta över Palermo, vilket följde en uddamålsvinst mot Pescara – vilken de blev bortdömda i efterhand då spelare utan tillåtelse befann sig på banan. Inför den här fajten kommer man från en 1-3-torsk borta mot Juventus – en väntad sådan, ska nämnas.

Värdet? Som nämnt; tveklöst på spelen till Sassuolos favör.

Sassuolo spelas med försäkringen att vi får pengarna tillbaka vid oavgjort till 2,06 x insatsen hos Redbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Sassuolo draw no bet (DNB)
Odds: 2,06 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (UNIK: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 15/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: