22 december 2016 Cagliari Sassuolo

Speltips, Sassuolo – Röda Stjärnan 18/8: Det luktar – målpartaj!

Italienska Sassuolo presenteras som storfavoriter när de välkomnar serbiska Röda Stjärnan till Mapei Stadium, varifrån vi ser målmöjligheterna som stora – större än oddssättarna menar.

Vilken resa Sassuolo varit med om! För tre år sedan debuterade de i Serie A, och nu är de alltså medverkande i Europa League. Framtiden ligger framför deras fötter – och visst ser den ljus ut?

För klassiska Röda Stjärnan är situationen annorlunda. De har faktiskt varit en maktfaktor ute i Europa och vann till och med Champions League 1991, men nu är varken de eller serbisk fotboll inte i närheten av samma status.

Redan i den tredje kvalrundan hoppade Sassuolo in i händelserna. Där skickades schweiziska Luzern ut med huvudet före – efter 1-1 borta och 3-0 hemma. Stor klasskillnad då och formen hoppas vara konserverad för italienarna.

Röda Stjärnan, däremot; de föll mot bulgariska bulgariska Ludogorets i CL-kvalet, vilket knappast var förvånande – men det var på ett snöpligt vis. Ett imponerande 2-2-resultat följdes upp av samma siffror hemma, men i förlängningen föll man efter två snabba baklängesbaljor.

Varåt det barkar, det förstår ni kanske. Men Röda Stjärnan ska inte underskattas och de bör i alla fall kunna bjuda Sassuolo på två spännande matcher.

Överspelet lockande

Melodin ljuder nästan alltid likadant när Röda Stjärnan är ena halvan av en match – full fart framåt; öppet och målrikt.

Framåt finns det stora kvalitéer hos serberna, men defensivt är problemen stora. Usla försvarsinsatser har bäddat för rotation, som i sin tur inneburit ökad osäkerhet i det stora hela. Faktum är att de har hela 12 matcher i rad som bjudit på minst tre baljor – allt som oftast med mål åt båda håll också.

Sassuolo är den bättre parten; har värvat på intressant och ser offensivt superintressant ut i och med förvärvet av exempelvis Alessandro Matri, som är en fantastisk målskytt i sina bästa stunder. Ett italienskt fenomen.

Den första halvan av dubbelmöten som detta tenderar att bli tillknäppta och således målsnåla, men som Röda Stjärnan uppträtt på sistone – och även i CL-kvalrundan mot Ludogorets – kan vi inte annat än att vänta oss en öppen fajt.

Över 2,5 mål spelas till 1,95 x insatsen hos Bet365. Saknar du ett konto hos dem? Öppna ett och få 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 18/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 60%
X: 25%
2: 17%
Över 2,5 mål: 51%
Under 2,5 mål: 52%