Speltips, Schweiz – Polen 25/6: Första åttondelsfinalen – vi väljer sida

Spelbloggare Publicerat: 24 June 2016

Det är tid för den första åttondelsfinalen i EM 2016. Schweiz och Polen står mot varandra – en match där vi hittar en mer än spelvärd 1,80-oddsare. Vilken sida avancerar vidare?

Grupp A och C:s tvåor är det som ryker ihop.

Nu ska det nämnas att Schweiz inte kom upp helt i önskad nivå. Andraplatsen löstes alltså; efter Frankrike, före Albanien och Rumänien. Tre halvdana prestationer radades upp och det finns mycket att fila på nu inför mästerskapet. Kvalitet finns ändå i truppen – kan de bara få ut den, undrar vi?

Desto bättre besked från Polen, som är en fotbollsnation med stora ambitioner och framtidstro. Det har kanske snackats mest om offensiven – i synnerhet Robert Lewandowski – men i gruppspelet har framförallt defensiven varit utmärkande. Tre matcher – mot Nordirland, Ukraina och Tyskland – har spelats och inte ett enda mål släppts in. Resultatraden? 2-1-0.

Det är tveksamt huruvida Polens förstakeeper Wojciech Szczesny är redo för spel efter skadan han åkt på efter premiären. Lukasz Fabianski är dock en stark ersättare och Szczesnys status ska inte betyda alltför mycket.

Polen ska vara större favoriter

Som oddsen är satta nu, är det löjligt enkelt att välja sida.

Vilken sida som lämnat mest positiva besked efter de tre inledande matcherna är tveklöst – Polen. De värjde inte bara undan Nordirland och Ukraina, utan pressade även världsmästarna Tyskland så pass hårt att det slutade upp i en pinne. Detta Polen är iskallt att räkna med i slutspelet – de kan nå ända fram.

Inte lika förtjust i Schweiz. Bakom Xherdan Shaqiri är det tunt om stjärnor och hittills finns det massvis mer att önska av prestationerna Schweiz stått för. Om de inte höjer nivån direkt, då blir det här en ensidig historia…

Summa summarum – klass- och formskillnad råder.

Polen att avancera vidare spelas till 1,80 x insatsen hos Mybet.

Speltips:

Speltips: Polen att avancera vidare
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, lördag 25/6
TV:  svtett logo (TV-tablå)
Stream:  svtplay logo cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: