Speltips, Schweiz – Portugal 6/9: Införsnacket präglat av skadeproblematik

Spelbloggare Publicerat: 5 September 2016

Gruppfavoriterna i VM-kvalets grupp B, Schweiz och sommarens EM-mästare Portugal, ryker ihop i premiären – och de kommer båda till spel med stora avbräck. Vi ser framför oss en tillknäppt match och hoppar in på ett halvförsäkrat målspel.

Det är med helt olika bagage Schweiz och Portugal äntrar det här kvalspelet. EM 2016 avslutades för runt två och en halv månad sedan – ett mästerskap som Portugal, trots endast en vinst under ordinarie tid på sju matcher, kamma hem. Gruppspelets tre matcher kryssades faktiskt och då var man mer eller mindre uträknade, så det var starkt att kraftsamla på det viset.

Schweiz är en fotbollsnation med stor framtidstro; från de egna leden och folk utifrån. De har utvecklats enorm på senare år och har spelare som Xherdan Shaqiri och Granit Xhaka i truppen, vilka det osar klass runt. Sommarens mästerskap var ett däremot ett stort misslyckande, men det var med en del oflyt det tog slut. Gruppen blev de tvåa i, efter värdnationen Frankrike, och sedan föll man mot Polen – efter straffar.

Underspelet måste testas

Förhandssnacket till den här matchen har präglats av de skadebekymmer som råder för såväl Schweiz som Portugal.

Förutom flera pjäser osäkra för spel, har Schweiz Xherdan Shaqiri skadad. Stor stjärnstatus och offensiv frejdighet som försvinner i hans frånvaro. I min bok; en klasspelare, och värdens i särklass viktigaste.

Gästerna då? Framförallt; Cristiano Ronaldo. Men även spelare som Renato Sanches samt Ricardo Carvalho.

Vi tror också att matchbilden kommer påverkas hårt av dessa skador; i synnerhet just på Shaqiri och Ronaldo. Bakom dessa två ser det faktiskt lite tunt ut offensivt för båda parter. Två spelare med det lilla extra som försvinner, två som kan bryta mönster.

Och att bryta mönster kan bli av största betydelse i en match som denna. Gästerna lär inte vilja pusha upp tempot alltför mycket här – det är trots allt gruppspelets svåraste match. Och det var framförallt det effektiva försvarsspelet som tog Portugal till finalen och sedermera mästartiteln.

Schweiz? Det finns offensiv kraft, men det är inte ett superoffensivt maskineri. Fyra av fyra EM-matcher klev under 2,5 mål i sommar. Statistiken för Portugal, sex av sju under samma lina.

Under 2,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid exakt två mål – spelas till 1,72 x polletterna hos Unibet. Öppna ett konto hos dem här och erhåll en välkomstbonus på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 6/9
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: