Sevilla Barcelona 14 augusti 2016

Speltips, Sevilla – Barcelona 14/8: Grovt underskattad värd

Matcherna mellan Sevilla och Barcelona blir i princip alltid underhållande och målrika historier. Det finns alla möjligheter till att det upprepar sig, men värdet – det hittar vi på 1X2-marknaden.  

Detta blir det första mötet av två. Pressen är stor på Sevilla; att lösa ett positivt hemmaresultat. På Camp Nou är det, som bekant, oerhört svårt att kunna skrälla till det.

Det är med en tung europeisk Supercupfinaltorsk som Sevilla, Europa League-mästaren, kommer till spel med i ryggen. En insläppt 2-2-balja i den 93:e minuten mot CL-vinnaren Real Madrid bäddade sedermera för en förlust på övertid.

Nu var det ett frånvaroskjutet Real Madrid som stod på andra sidan planhalvan, men spelmässigt ska Sevilla ha en eloge – det såg nämligen riktigt bra ut under perioder. Annars står man inför en rätt oviss säsong med ett par av de mest framstående spelarna från fjolåret tappade under transferfönstret.

Barcelona är mer eller mindre oförändrat från fjolåret och ska således fortsätta vara den ledande fotbollsmakten i Europa. Missen i Champions League innebär med all säkerhet att serievinnaren är extremt revanschlysten; siktet är inställt på den första titeln för säsongen redan nu.

Fint skrällvärde

Visst är det löjligt hur oddssättarna underskattar Sevilla här?

I veckan, när Sevilla spelade i den europeiska Supercupen mot Real Madrid, spelade vi att de skulle till oddset 4,33 – och nu missade ju spelet, men det visades hur rätt vi var ute; matchbilden. Det var med rejält flyt som Real kunde kvittera under ordinarie tid.

Den här typen av matcher och titlar kan också tendera att tas på lite mindre allvar av de större klubbarna. Exempelvis kunde vi se hur Barcelona föll i förra årets Supercupenfinal – med 0-4 i bortamatchen mot Athletic Bilbao, och 1-5 över två möten.

Sevilla brukar kunna rucka på de stora pjäserna i Spanien och är erkänt urstarka på hemmaplan.

På det missar dessutom Neymar, som spelar OS för Brasilien, matchen. Stort avbräck.

Det här ska Sevilla ha alla möjligheter att vinna och således sätta press på Barcelona inför returen på Camp Nou…

Den raka ettan spelas till 5,20 x insatsen hos Betsafe, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: Sevilla att vinna, rak etta
Odds: 5,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (UNIK: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, söndag 14/8
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 19%
X: 24%
2: 60%
Över 2,5 mål: 60%
Under 2,5 mål: 42%