Speltips Sevilla Athletic Bilbao

Speltips, Sevilla – Basel 17/3: Nu blir det att åka av, Basel…

Sevilla borta och Sevilla hemma är två helt skilda fotbollslag – när returfajten mot Basel väntar på Ramón Sánchez Pizjuán, har vi en känsla över hur det kan sluta.

Precis som väntat bjöds det på en tät kamp i Schweiz mellan dessa två parter; matchen slutade mållös, vilket innebar att vårt +0,5-målsspel (AH) på Basel satt till 1,75 x polletterna – ett odds som hade droppat ner i marken till avspark. Galet spelvärde, så usla som Sevilla är på resande fot.

Som resultatet antyder, var matchen – inte helt sällan är det så i den första matchen av två i dubbelmöten som detta – ett sömnpiller. Under den första halvleken skapades mer eller mindre ingenting av värde och även fast tempot höjdes någorlunda de avslutande 45 minuterna, talade rapporter om att det fortsatt var – chanssnålt och av bristande underhållningsvärde.

Det är kanske lite förvånande att Basel inte försökte sätta starkare ton i matchen, eftersom det ska mycket till för att inte förlora borta mot ett extremt hemmastarkt Sevilla – på Ramón Sánchez Pizjuán har de bland annat värjt undan Real Madrid och Barcelona under spelåret.

Dubbelt betalt för minushandikappet

Sist var det Basel som underskattades – nu anser undertecknad det vara Sevilla. Gillar starkt flera spel till deras favör.

På hemmaplan är Sevilla, som nämnt, en helt annan maktfaktor kontra på resande fot. Att de, som femma i Primera División, ännu inte vunnit en enda bortamatch – som enda lag i serien faktiskt – visar på hur stor skillnaden är. På hemmaplan har de, alla turneringar inräknade, vunnit 16 matcher efter varandra – mot bland annat Juventus, Barcelona och Real Madrid.

Klart enklare uppgift nu, än de nämnda ovan. Basel dominerar förvisso serien hemma i Schweiz med järnhand, men har en bit upp till just Sevilla, som i sin tur har en bit upp till den absoluta europeiska toppen. Det ska skilja flera snäpp kvalitetsmässigt.

Gästerna har dessutom en tuff skadesituation i truppen. Många betydande pjäser out och här är även Walter Samuel, med ett förflutet i bland annat Real Madrid och Inter, avstängd. Steven N’Zonzi, avstängd även han, saknas för Sevilla. Betydande avbräck, men fransmannen ska kunna ersättas på ett okej sätt.

Sevilla -1,25 mål (asian handicap) – halva insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – synas till dubbelt betalt utan att blinka.

Speltips:

Speltips: Sevilla -1,25 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 17/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Sevilla 1,44
Oavgjort 4,75 Regler och villkor gäller.
Basel 8,25
Över 2,5 mål 1,75
Under 2,5 mål 2,18

 

Oddsens motsvarighet i procent:

1: 69%
X: 21%
2: 12%
Över 2,5 mål: 57%
Under 2,5 mål: 46%