Speltips, Sevilla – Lyon 27/9: 1X2-tecken plockas ut

Spelbloggare Publicerat: 26 September 2016

Spanskt möter franskt i Champions League – Sevilla mot Lyon. Den respekt spanjorerna har på hemmaplan är mer än befogad och vi har svårt att se dem sumpa den här trepoängsmöjligheten mot en snäppen sämre motståndare. Är ettan att föredra?

Europaexperten Sevilla har vunnit Europa League tre år i följd – ett rekordfacit – och hoppas nu kunna ta klivet upp och utmana i fotbollens finrum, Champions League. Gruppspelet nåddes även i fjol, men då blev det bara en tredjeplats och alltså sedermera spel i EL.

Nu har spanjorerna startat klart bättre. Det blev en pinne, efter 0-0, borta mot Juventus efter en solid prestation; motståndarna, som ses som en av de starkare utmanarna om titeln, hölls borta från de klara målchanserna på ett exemplariskt sätt.

Lyon har inte lyckats skörda några direkta framgångar i Europa på senare tid, men precis liksom Sevilla öppnat den här CL-upplagan på ett alldeles utmärkt vis. Kroatiska Dinamo Zagreb – långtifrån någon slagpåse – snurrades upp med hela 3-0 i en match som kontrollerades fullt ut. Kan man sväva vidare på den prestationen här?

Ettan spelas utan att blinka

Till de uppdukade oddsen på 1X2-marknaden krävs det inte mycket betänketid för att bedöma i vilket tecken som värdet hittas – den raka ettan.

Sevilla är fenomenala på hemmaplan, såväl i Europa som den inhemska serien. Estadio Rámon Sánchez Pizjuán är en mardrömsplats för vilken motståndare som helst i världen – och att då Lyon skulle komma dit och skrälla? Nja.

Båda parter kommer från varsin förlust – matcher det roterades en del i för att få spelarna fit for fight till denna strid – men dessförinnan såg det garanterat bättre ut för Sevilla, som dessutom stod för en fenomenal bortaprestation i CL-premiären mot Juventus.

Även Lyon stod för en imponerande insats, men vikten av den ska inte överdrivas…

En faktor som oroar både Sevilla och Lyon är skadeproblematiken; det saknas flera pjäser åt båda håll. Även om spanjorerna ser ut att ha fler spelare out, känns situationen nästan förre för Lyon då de har eminente Alexandre Lacazette, som varit Ligue 1:s bästa spelare med sex mål på fyra matcher hittills, borta. Ojoj, så tufft.

Ettan är som skriven i sten och vi spelar den till 1,80 x insatsen hos vår favoritbookie, William Hill. Öppna ett konto hos dem och erhåll 1 000 kronor i välkomstbonus här!

Speltips:

Speltips: Sevilla att vinna, rak etta
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 27/9
TV:  tv3sport logo viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: