Speltips, Sevilla – Real Betis 20/9: Het derbyfajt på tisdagsmenyn

Spelbloggare Publicerat: 19 September 2016

Ett av Spaniens hetaste derbyn är mellan Sevilla och Real Betis. Nu drabbar de bittra rivalerna samman på Estadio Ramón Sánchez Pizjuán och då tänker vi oss att det kan bli en repris på förra årets strider på arenan.

Det är ett, av svenska fotbollsälskare, underskattat fotbollsderby detta. Inramningen, kampen och hjärtat sätter piff på kampen om staden – ett självklart tisdagsval på TV:n. Varför inte då passa på att försöka göra en slant på det hela också?

Men om vi bara ser till det sportsliga, lever Sevilla och Real Betis i två olika världar. De förstnämnda har målet att utmana den dominanta topptrion, att lösa en CL-biljett medan Betis får vara mer än nöjda om de kan landa i mittenskiktet av tabellen. Faktum är att de, av oddssättare och kunniga, ses som en kandidat att trilla ur serien.

Vann två av två hemmamatcher i fjol

När Sevilla förlorade ett par betydande pjäser och inte hämtade in spelare av samma kaliber inför säsongen höjdes varningstecknen – vilken kvalitet truppen besitter – från flera håll och kanter, men undertecknad tycker att det hela överdrevs och att de ska ha alla möjligheter att lösa en ännu bättre plats i årets Primera División kontra i fjol.

Real Betis, då? De borde klara kontraktet, men inte mycket mer än så. Plats 14-15-16 i tabellen, möjligen? Bra form nu, men schemat har varit tacksamt. Nu väntar den svåraste uppgiften sedan premiären på Camp Nou, där förlustsiffrorna mot Barcelona skrevs 2-6.

På hemmaplan är Sevilla en stor maktfaktor – inte bara i Spanien, utan även Europa. Två hemmavinster av två möjliga har det blivit i serien – 6-4 över Espanyol och 2-1 över Las Palmas. Förra året kom Real Betis på besök till Estadio Ramón Sánchez Pizjuán vid två tillfällen – med resultaten 4-0 respektive 2-0.

Derby när alltid lite kluriga med all anspänning runtomkring, men det här ska väl Sevilla bara vinna?

Sevilla -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,82 x insatsen hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos! Ännu bättre; spelbolaget i fråga streamar matchen för deras kunder!

Speltips:

Speltips: Sevilla -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 22:00, tisdag 20/9
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: