Speltips Elche Sevilla

Speltips, Sevilla – Shakhtar Donetsk 5/5: Målspel från första 45

Blir det spanskt eller ukrainskt i Europa League-finalen? Sevilla innehar det stora favoritskapet mot Shakhtar Donetsk efter att ha löst ett positivt resultat i match ett. Gästerna måste framåt och vi testar därför ett målspel från den första halvleken.

En helt vidöppen match i den första fajten bäddar för en oerhört intressant retur.

Mittfälten var som bortblåsta och lagens chanser avverkade varandras – 2-2 slutade det efter att Shakhtar Donetsk först vänt på siffrorna och Sevilla sedan, i den 82:a minuten, förvaltade en straffspark, vilken alltså fastställde slutresultatet.

Gällande en intressant retur, så handlar det kanske framförallt inte om var finalbiljetten ska hamna, utan snarare den väntade matchbilden. Sevilla är nu, förstås, i och med deras fantastiska hemmafacit, nedplitade som klara favoriter – att de ska nå finalen betalar så lite som 1,25 och Shakhtar dito 4,50 x insatsen.

Faktum är att Sevilla, två år efter varandra, vunnit Europa League. Spelåren 2005/06 och 2006/07 gjorde de detsamma. Cupspecialisterna från Spanien ska ha en utmärkt möjlighet, som oddsen också antyder, att upprepa de succéerna.

Sevilla kommer till spel utan José Antonio Reyes samt samt Michael Krohn-Deli medan Shakhtar har Marcio Azevedo out och Oleksandr Hladkyy samt Dentinho osäkra.

Fart och fläkt i första halvlek?

Grävt upp ett intressant spelobjekt från målmarknaden, i den första halvleken. Det handlar till stor del om att Shakhtar Donetsk måste framåt och när Sevilla, på hemmaplan, kommer vilja vara spelförande – då är en svängig matchbild att vänta.

Eftersom ukrainarna måste få in två mål, eventuellt fler, så är det bara full fart framåt som räknas från start. De lyckades ju inte vinna hemmamötet och släppte dessutom in två bortamål. En tuff sits att vara i.

Beroende om Sevilla dödat historien till halvtid eller ej, kan säkert matchen trubbas och helt enkelt bara spelas av de avslutande 45 minuterna. Därför är det framförallt målen i första halvlek som intresserar oss.

Den första halvleken på Lviv Arena bjöd på tre baljor. Skulle inte bli förvånad om antalet kom upp i samma nivå nu. Två ska vi i alla fall ha alla möjligheter till att få se.

Över 1,5 mål i första halvlek spelas till 2,50x.

Speltips:

Speltips: Över 1,5 mål i första halvlek
Odds: 2,50 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 5/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 61%
X: 23%
2: 18%
Över 2,5 mål: 62%
Under 2,5 mål: 42%