Speltips, Shakhtar Donetsk – Braga 14/4: Här blir det att åka av…

Spelbloggare Publicerat: 13 April 2016

Shakhtar Donetsk har ena foten i EL-semifinalen efter att ha löst ett finfint bortaresultat mot Braga, men klarar de av att köra ända in i kaklet? Vi på Spelbloggare.se tror oss ha svaret – speltips, odds och allt inför matchen hittar ni nedan.

Nu ska det väl extremt mycket till för att portugisiska Braga ur sin underdogposition ska avancera vidare?

Hemmamötet förlorades nämligen med 1-2 – vilket innebar att vårt plushandikapp på Shakhtar Donetsk prickade klockrent till 1,74 – när man fick smaka stenhårt på motståndarnas vassa omställningsspel. Oddsen för att Braga ska slussas vidare i turneringen är uppushade i hela 8,00 x smeten. För Shakhtar, så lite som – 1,08x.

Nu är den stora frågan, om Shakhtar Donetsk som väntat avancerar vidare – kan de slåss mot de bästa kvar i turneringen? Kommande motståndare kan vara exempelvis Dortmund, Liverpool eller Villarreal. Med tanke på de namnen som värjts undan, bland annat Schalke 04 och Anderlecht – inte alls omöjligt.

Shakhtar snäppet bättre

Nu kommer Braga vara illa tvungna till att pusha upp positionerna – minst två mål måste in för att de ska ha chansen att fullborda skrällen – och det borde Shakhtar Donetsk, som hanterar att vara såväl spelförande som att kontra effektivt, kunna utnyttja väl.

De sitter med andra ord i en stabil båt, ukrainarna.

Om det står, låt oss säga, 1-1 en bit in i andra halvlek måste Braga köra full fart framåt och sätta defensiven i andra hand. I så fall är en repris från senast nära till hands, så vassa som Shakhtar kan vara…

Dessutom råder vissa skadebekymmer, framförallt på de offensiva positionerna, för värden. Gästerna saknar avstängde Fred, men det har de också gjort sedan länge. Olexandr Kucher är också tillbaka, redo för 90 minuter, efter sin avstängning – stort plus!

Shakhtar Donetsk -0,75 mål (asian handicap) spelas till 1,92x hos Bet365. Det är, utan tvekan, spelmotiverade siffror sett till förutsättningarna.

Speltips:

Speltips: Shakhtar Donetsk -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 14/4
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: