21 februari 2018 Shakhtar Donetsk Roma

Speltips, Shakhtar Donetsk – Young Boys 26/7: Det ska skilja minst en klass

Oddsdropp har vi redan fått se, men värde finns fortfarande kvar i Champions League-kvalfajten mellan Shakhtar Donetsk och Young Boys – ukrainskt mot schweiziskt. Vilken sida tar platsen i förarsätet?

Ukrainskt mot schweiziskt, alltså.

Shakhtar Donetsk är en av de klubbar i Ukraina som skakat hårdast av konflikten i landet och de två senaste åren har man landat på andraplatsen i serien, efter att ha vunnit den fem år efter varandra dessförinnan. Gott om klass finns det dock fortfarande, vilket vi fick se svart på vitt när Malmö FF besökte Lviv Arena 2015 och förlorade med 0-4.

Den andra sidan då, Young Boys. De är långtifrån en lika anrik klubb och har faktiskt inte förmått att vinna den schweiziska serien någonsin – men kommit tvåa de två senaste åren, bakom dominanterna Basel. Klubben är på uppgång, lovande; dock utan att ha nått nivån för att kunna utmana ute i Europa på allvar. Eller?

Värdet finns kvar

Oddsen på spelen till Shakhtar Donetsks favör har droppat rejält de senaste timmarna, men värde finns alltjämt kvar. Det här ska de väl bara vinna, eller hur?

På hemmaplan är Shakhtar en kraft som kan ställa till det för vilket motstånd som helst – skillnaden från hur de är på resande fot är betydande, vilket syntes till som klarast i de två mötena mot Malmö förra året.

Och normalt ska man hålla ett par nivåer bättre klass än Young Boys. Europaerfarenheten är stor, CL-gruppspelet brukar nås och formen ser riktigt vass ut. I seriepremiären mot Zirka blev det en 4-1-vinst, vilket lär ha höjt moralen och självförtroendet rejält inför matchen.

Även Young Boys inledde den schweiziska ligan väl – en 2-0-vinst över St. Gallen – men den här uppgiften är klart tuffare.

Shakhtar Donetsk kommer satsa stenhårt framåt i det inledande mötet och vill säkerligen ha ett par mål att spela på till returen. Att de vinner känns som skrivet i sten – sannolikt också med marginal? De spelas med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till 1,81 gånger pengarna hos Unibet, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Shakhtar Donetsk -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 26/7
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 68%
X: 23%
2: 13%
Över 2,5 mål: 53%
Under 2,5 mål: 51%