Speltips, Sheffield Wednesday – Brighton 13/5: Gästerna får förtroendet

Spelbloggare Publicerat: 11 May 2016

Playoffsemifinalerna mot Premier League inleds när Championshipsexan Sheffield Wednesday tar emot trean Brighton & Hove Albion på Hillsborough Stadium. Vi undrar om värdens favoritskap inte blivit lite för stort?

Till slut kunde Sheffield Wednesday lösa den där sjätteplatsen som innebär playoffspel utan större bekymmer – hela fem pinnar skiljde ner till jagande Ipswich och i den avslutande matchen roterades det på mer eller mindre alla positioner, vilket landade i en 1-2-förlust mot Wolverhampton. Med tanke på fjolårets mittenposition, får man ses som en skräll i sammanhanget.

Och då är förstås Brighton en ännu större sådan. Faktum är att de var nära att trilla ur Championship under förra året; nu blev de alltså trea och var nära att lösa andraplatsen, vilken hade lett direkt upp i seriesystemet. Hade det blivit vinst över Middlesbrough, som plockade den där platsen, i den avslutande fajten – slutresultatet skrevs 1-1 – skulle den plockats. Nu landade man två siffror i målkolumnen efter.

Brighton fixar biffen

Missen mot ”Boro” var såklart en rejäl käftsmäll för Brighton, men att de inte skulle klara av att ladda om batterierna – fysiskt som psykiskt – har jag svårt att tro. Gästerna ska ha en alldeles utmärkt möjlighet att studsa upp i förstadivisionen och Sheffield Wednesday ska vara den sämsta motståndaren i det här playoffet. Åtminstone på pappret, vilket också tabellen antyder.

Det bör helt enkelt skilja ett snäpp i kvalité.

Formen, den är också suverän för Brighton. Inte en enda av de 14 senaste matcherna ha förlorats, de flesta vunnits, och på de 20 senaste har så lite som en enda torskats. Ett fantastiskt facit i en så pass tät serie som Championship.

Här saknar Lewis Dunk för Brighton. Stort avbräck, men nivån bör ändå kunna hållas uppe. Finns en okej bredd.

Sheffield Wednesday däremot? De vann bara en av deras sex avslutande seriefajter. Inte de formbeskeden man vill ha till ett playoff som detta…

Gillar Brightons chanser att döda det här dubbelmötet, eller i alla fall lösa ett bra resultat till returen och spelar dem med +0,25 mål (asian handicap) – halv vinst vid oavgjort – till 1,92 x fläsket hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Brighton +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 13/5
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo unibettv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: