Speltips, Sirius – Dalkurd 18/4: Kan hemmastarka Sirius störas?

Spelbloggare Publicerat: 17 April 2016

Sirius har inlett årets Superettan med bravur och har siktet på den tredje raka vinsten när folkkära Dalkurd besöker dem på Studenternas IP. Lyckas de?

Två tippade toppkonkurrenter är det som ska mäta musklerna i Uppsala.

Dalkurd har störtat upp i seriesystemet sedan klubben skapades 2004 och vann Division 1 Norra förkrossande enkelt förra året. Nu har de setts som en av utmanarna om biljetterna till det svenska finrummet, Allsvenskan, men starten har inte varit helt enkel.

I premiären blev det en 1-2-förlust borta mot Assyriska och förra veckan fick man ”bara” oavgjort, 1-1, när Varberg kom på besök till Domnarvsvallen och då räddades pinnen i de absoluta slutminuterna. När – om – vänder det?

Sirius, som var nära att nå Allsvenskan redan förra året, men föll knappt mot Falkenberg i kvalfajten, har sett så starka ut som det varit väntat. Halmstad, också väntad toppkonkurrent, värjdes först undan med 2-1 och sedermera kördes Åtvidaberg över med tre mål mot noll.

I skrivandets stund har det ännu inte kommit ut någon skaderapport från Sirius håll. Verkar dock inte ha hänt mycket och förmodligen är samma manskap som körde över ÅFF redo för spel nu.

En del skadeproblematik sedan tidigare för Dalkurd. Även anfallspjäsen Omar Jagne saknas efter sitt röda kort i premiären.

Förlorade inte en enda hemmamatch

Undertecknad har full respekt för Dalkurds kvalitéer och tror absolut att de kommer studsa uppåt i tabellen, men det finns en viss risk att de hajpats upp lite väl och faktiskt rentav överskattats. De är ju ändå oprövade på den här nivån.

Nu ställs man inför den tuffaste möjliga matchen – Sirius på Studenternas IP. Uppsalalaget förlorade, hör och häpna, inte en enda hemmamatch under fjolåret; hade 11-4-0 i resultatraden. Lär vara lika svårspelade nu.

När Dalkurd är i rådande form bör de inte kunna sätta mycket emot Sirius. Det bör vara klasskillnad och hemma-/bortafaktorn är förstås av stor betydelse.

Dessutom har ju Dalkurd, som nämnt, en hel del spelare borta.

Hemmavinsten känns klar och siffrorna kan mycket väl skjuta i höjden. Sirius spelas med -1,0 mål (asian handicap) till acceptabla 2,10 x polletterna hos klassiska Unibet.

Speltips:

Speltips: Sirius -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:30, måndag 18/4
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: