Speltips, Sirius – Ljungskile 19/6: Hemmastarkt mot bortasvagt

Spelbloggare Publicerat: 18 June 2016

Fokus har varit på EM 2016 de senaste veckorna, men nu har vi hittat spelvärda siffror från Superettan och Studenternas IP, var Sirius tar emot Ljungskile. Proppen ur?

Precis som väntat är Sirius uppe och fajtas om biljetterna till Allsvenskan, men visst har de ändå mer att bevisa? Tredjeplatsen står de parkerade på nu – klubben, som i min bok, har den i särklass starkaste truppen i Superettan. Vid händelse av en trea skulle de knappa in rejält på toppduon Halmstad och AFC United.

Ljungskile, ja; de är en enorm besvikelse 12 matcher in i Superettan. En pinne i snitt har det blivit per match och det placerar dem precis ovanför kvalstrecket neråt i seriesystemet – en poäng skiljer ner dit och två till det helröda tabellområdet. Inte alls vad som väntades – kunde ha krävts – av LSK.

Truppbesked har i skrivandets stund inte lämnats av respektive part, men säkert är i alla fall att båda har varsin spelare avstängd – Ljungskiles Allan Mohideen och Sirius Alexander Nilsson. Tuffa avbräck.

Klasskillnad!

De nämnda avbräcken borde inte betyda att styrkeförhållandena förändras märkbart – ur betydelsesynpunkt får båda ses som oerhört viktiga.

Men annars ska väl allt tala för en Siriusvinst? Det är uppenbar klasskillnad mellan lagen; Sirius ska bara lösa en allsvensk biljett medan Ljungskile inte ser bättre än mediokra ut, i Superettanmått mätt.

Och sedan är det hemma-/bortafaktorn. Nu spelar förvisso även LSK på plast hemma, men när Sirius är på Studenternas IP får motståndarna det alltid oerhört svårt med deras säkra passningsspel. Årets, utan tvekan, svåraste bortafajt.

De tre senaste matcherna på Studenternas IP har Sirius vunnit – med 3-1, 6-0 och 2-1 mot Syrianska, Degerfors respektive Trelleborg. Bortaspelet för Ljungskile har varit en mardröm och innan 0-0 senast mot Degerfors hade fyra förluster radats upp. Nu – fem raka utan gjort mål.

Förra årets identiska möte slutade 3-3 – nu tror vi att Sirius ska ha alla möjligheter att kamma hem tre färska pinnar utan större bekymmer, framförallt då LSK har stora problem med såväl bortaspelet som målskyttet.

Sirius -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,98x hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Sirius -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 19/6
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: