Speltips, Skottland – Litauen 8/10: Enkelt att välja sida

Spelbloggare Publicerat: 7 October 2016

Skottlands hemmapremiär lurar runt hörnet i VM-kvalet mot Ryssland till 2018 och motståndet bjuder Litauen på. Värden är förstås nedplitade som stora favoriter, men ska de till och med inte ses som större sådana?

5-1-vinst borta mot Malta och Skottland fick en sprudlande start på detta kval. Förvisso det enklaste möjliga motståndet i gruppen och ett av dem i hela Europa, men att få en sådan proppen ur-effekt stärker såklart laget och tron på den offensiva kraften i synnerhet. En trea nu och framtiden ser riktigt ljus ut.

Gästande Litauen får i praktiken ses med utan chans till att lösa en mästerskapsbiljett. Nu är de inte alls lika tunna som den väntade jumbon Malta, men upp till Skottland skiljer flera nivåer och ytterligare flera till exempelvis Slovakien och England som också huserar i gruppen, grupp F.

Premiären lämnades med extremt bitter eftersmak för Litauen, som hade 2-0 i hemmamatchen mot Slovenien fram till den 77:e minuten när reduceringsbaljan kom och sedan 2-2 i den 93:e matchminuten. Oflyt eller tappat fokus – det är svårt att sia vad det handlade om, sannolikt var det en salig blandning av båda.

Klar hemmavinst

Undertecknad vill mena att Skottland är klasserna bättre än Litauen – och på det hemmastarka medan Litauen sällan får till det på resande fot.

Slutsats? Klar hemmavinst, förstås.

Skottland flexade musklerna i premiären och det är av stor betydelse att spelare som Robert Snodgrass, Hull City, hittar formen. Han stod för ett hattrick senast och är säkerligen sugen på mer. Potentiell målskytt?

Mot ett relativt starkt Skottland står alltså ett Litauen mer eller mindre helt utan stjärnor. Finns en del utlandsproffs, men nivån på klubbarna de tillhör är inte den bästa…

På hemmaplan brukar Skottland, som nämnt, vara starka. I EM-kvalet vann de över Georgien, Irland och Gibraltar medan man förlorade med uddamålet mot Tyskland och spelade oavgjort mot Polen. Stark rad.

Litauen har inte vunnit på 11 bortamatcher i följd och då har man mött exempelvis Malta och Estland – förluster med 0-2 respektive 0-1. Senaste vinsten kom dessutom mot blåbärsnationen San Marino.

Klasskillnad, ja!

Skottland -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – spelas till 1,81 x insatsen hos Unibet, som ni får 200% extra upp till 1 000 kronor hos i välkomstbonus!

 

Speltips:

Speltips: Skottland -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 8/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: