Speltips, Sönderjyske – Esbjerg 6/5: Danska målpolletter – in

Spelbloggare Publicerat: 5 May 2016

Fotbollsutbudet på spelfronten är inte det mest massiva för närvarande, men från den danska förstadivisionen hittas värde. Tvåan Sönderjyske välkomnar tredjejumbon Esbjerg till Sydbank Park, varifrån ett målspel testas.

Så lite som sex matcher återstår av danska Superliga anno 2015/16 utan höjd temp på de flesta ställena, skikten, i tabellen. Hobro är klar jumbo, och blir de som trillar ur serien, medan Köpenhamn i praktiken befäst sin position som herre på täppan.

Enda fajten som får ses som direkt intressant är den om Europa League-biljetterna, vilka tvåan, trean och fyran plockar. Sönderjyske har spelat ihop 49 pinnar på 27 matcher, under dem hittas AaB tre bakom och Midtjylland ytterligare en – i och med cupresultatet är dessa just nu med ena foten i EL. Underifrån kan Bröndby utmana, även fast Sönderjyske borde vara i en bekväm position – men ett par sämre resultat och svettdropparna kan börja rinna.

Allt talar för Sönderjyske

De klassiska, mest betydande, faktorerna talar för Sönderjyske – klass, hemmaplan, form, truppstatus och motivation. Med det i åtanke borde oddsen till värdens favör motivera till placerat spelobjekt.

En vinst skulle mer eller mindre säkra Sönderjyskes Europaplats och att lösa silvermedaljen får ses som en välsmakande morot. För Esbjerg är känslan att spelåret, de sista sex matcherna, bara ska spelas av.

Gästerna kommer dessutom till spel med två avbräck – deluxe! Det ordinarie mittbacksparet Daniel Stenderup-Björn Paulsen. Ökar värdens målmöjligheter enort, förstås.

Söderjyske saknar mittbacken Sören Mussmann.

Det har sett illa, illa ut för Esbjerg. De har två förluster och två oavgjorda på de senaste matcherna och släppt in minst två baljor i tre raka. Endast Hobro har släppt in fler mål i serien, och nu är defensiven rejält decimerad.

Desto bättre för Söderjyske. De har vunnit tre raka och fått in minst två strutar i fyra efter varandra – en svit som har alla möjligheter att bli förlängd.

Söderjyske över 1,5 mål spelas till mer än acceptabla 1,85 x insatsen hos Bwin.

Speltips:

Speltips: Sönderjyske över 1,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 18:00, fredag 6/5
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: