Speltips, Southampton – Burnley 16/10: Insatsen ska dubblas

Spelbloggare Publicerat: 15 October 2016

Försvarsstarka Southampton hoppas ha konserverat formen över uppehållet och när de får besök av ett uddlöst men fullt kapabelt Burnley talar mycket för att det kan komma att bli en tillknäppt batalj. Underspel?

Burnley kämpar på med sitt begränsade material som nykomlingar i Premier League och har väl hållit en fullt acceptabel standard; med ett snitt på en pinne per match, 2-1-4 i resultatraden, hittas de en bit ovanför det absoluta bottenskiktet. Spelåret är dock ungt och det vänder fort i alla skikt av tabellen. Trenden är hur som helst att man håller på hemmaplan, men är veka på resande fot.

Det är svårt att veta var man har Southampton, som det brukar vara, med alla spelartapp. Flera stjärnspelare lämnade truppen inför säsongen och av inledningen fanns mycket mer att önska, men strax före uppehållet fick ”The Saints” upp farten och har nu faktiskt hållit nollan i sex matcher efter varandra, fyra vinster och två kryss med Europaspelet inräknat. Den närmsta framtiden blir ett vägskäl över varåt det barkar – just nu är de placerade precis i mitten av tabellen; blir det strid om Europabiljetterna eller ej?

Alldeles oavsett så är kravbilderna helt olika för klubbarna. Southampton ska jaga toppen medan Burnley får vara nöjda såvida kontraktet kan ros i hamn.

Underspelet synas

Två fjärdedelar av Southamptons backlinje – ytterbacken Ryan Bertrand och mittbacksklippan Cedric Soares – missar matchen och det är förstås oroande, men med tanke på Burnleys uddlöshet och Southamptons försvarsstyrka över hela startelvan borde bortamålen ändå vara en bra bit borta.

Det tål att upprepas; i sex raka matcher har Southampton hållit nollan. Det är knappast beroende på två enskilda spelare, utan samspelet från anfall till keeper.

Gästerna, ja, de lär få det svårt att hota. De saknar udd framåt och har haft svårt att hitta nätet när nivån på motståndet skruvats upp och man istället ställt ut försvarsbussen. Bakåt har man varit helt okej, i vissa matcher till och med riktigt bra.

Framåt är Southampton, i synnerhet när de är spelförande, inte överdrivet vassa. Innan uppehållet spelades två mållösa matcher efter varandra, mot Leicester respektive israeliska Hapoel Be’er Sheva.

Tillknäppt och målsnålt?

Underspelet på 2,5-målslinan ska vara favorit kontra övern och spelas till dubbelt betalt hos Mybet, som ni via oss får en unik välkomstbonus på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 17:00, söndag 16/10
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: