Speltips, Southampton – Sparta Prag 15/9: Goda målmöjligheter

Spelbloggare Publicerat: 14 September 2016

Ett möjligen överskattat Southampton tar klivet in i Europa League-gruppspelet mot offensivt skickliga Sparta Prag och från matchen anser vi att favoritoddset på en viss ja/nej-marknad är på fel sida.

Sommar efter sommar har Southampton blivit sönderköpta de senaste åren – men ändå kunnat fortsätta prestera. Men är det nu de faller – har spelarförlusterna blivit för stora? Känslan just nu; ja. Fyra matcher in i Premier League är vinstnollan alltjämt intakt; två kryss, hemma mot sämre motstånd, och två förluster, borta mot tufft motstånd.

Sparta Prag håller hus i mindre sammanhang, som toppkraft i den tjeckiska klubbfotbollen, men har synts till i lite större europeiska matcher. Vi minns dem framförallt efter förlusten över Malmö FF i CL-kvalet under skåningarnas succésäsong. Denna säsongsupplaga trillades den tredje CL-rundan ur mot rumänska Steaua Bukarest – ett stort fiasko. Därefter väntade danska Sönderjyske i EL-playoff och då lyckades man vinna med uddamålet.

Fel favoritsida

Klasskillnaden är betydande här, men Sparta Prag bör ändå kunna bjuda Southampton på en match.

Ute i Europa har tjeckerna spelat en glädjefull och optimistisk fotboll; stor anfallsvilja. Förra året räckte det till en meriterande kvartsfinal, där Villarreal var numret större, och innan dess hade exempelvis Lazio skickats ut.

Det satsas hur som helst fullt på Europa.

Southampton väntas rotera en hel del i startelvan och då blir de sårbara – ännu mer sårbara än de redan visats vara. Det finns mycket mer att önska av PL-starten och de har inte sett i närheten av lika stabila som man blivit van av att se dem de senaste åren.

En sårbar och roterande värd mot ett offensivt starkt, men defensivt svajigt bortalag – målmöjligheterna är stora.

BLGM – ja spelas till 2,05 x insatsen hos Bethard, som ni får 1 000 kronor i välkomstbonus hos här! Värde runt 15 punkter neråt, i min bok.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 15/9
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: