Speltips AGF Randers 28 maj 2020

Speltips, Southport – Fleedwood Town 7/11: Hörnpolletter – in!

FA-cupens sista match i den första rundan ska avverkas – och de som ska göra upp är Southport och Fleetwood Town från femte- respektive tredjedivisionen. Vi har analyserat marknaderna och faller för ett objekt på hörnmarknaden, där spelbolagen är helt oense, till 1,90 x insatsen.

Charmen med engelska cuperna, FA-cupen speciellt, är att även de mindre klubbarna, i amatördivisionerna, får chansen att visa framfötterna på de stora TV-kanalerna. Viasat visar matchen på Sport Premium och Viaplay – en match som kan bli en underhållande historia och passar utmärkt som kvällsval på TV:n när matchutbudet annars är tunt. Varför inte höja spänningen med ett spel?

Southport huserar alltså i National League och är dessutom nere och tampas i botten av serien och har, 18 matcher in i händelserna, bara tre pinnar ner till det röda tabellområdet. Kniven mot strupen.

Gästande Fleetwood hittas i League One, var de härvar runt i mittenskiktet av tabellen. En hel del upp och ner i prestationerna och på bortaplan har man haft svårt att prestera. Så trots att det skiljer två divisioner mellan lagen kan det här bli ett tufft test.

Bra hörnlina

Nu ska jag inte påstå att jag kan överdrivet mycket om de här klubbarna, i alla fall inte om Southport. Men det finns rätt mycket som kan utläsas av rapporter, prestationer och allmänt införsnack, förstås.

Pressad situation för Southport i serien, men det är klart att de är fullt motiverade här – ett publikhav väntar, matchen är uppsnackad och visas på flera TV-kanaler, i flera olika länder. Sällan spelare på den här nivån får chansen att visa vad de kan.

Med andra ord; räkna med en superpeppad värd, som dessutom är i bra form och med all sannolikhet kommer kliva ut inför hemmapubliken med rejäl intensitet och försöka bjuda upp till kamp, mot en konkurrent som förvisso är den bättre parten, men väntas rotera en del.

Detta borde tala för att Southport ska komma till en del situationer. De brukar skapa en hel del hörnor och borde bidra till att pusha upp statistiken även här.

Fleetwood ska dock styra och ställa, och även om deras hörnsnitt inte är det högsta – kommer de, under perioder, trycka ner motståndet en bra bit i banan och således också kunna skapa en hel del på hörnfronten.

Svängigt – och hörnrikt?

Över 10,0 hörnor (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tio – spelas till 1,90 x insatsen hos Bet365 (1 000 kronor i välkomstbonus!). Känslan är att de är lite fel ute, till skillnad från exempelvis Unibet som betalar 1,85x för överspelet på 10,5-linan.

Speltips:

Speltips: Över 10,0 hörnor (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 7/11
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 11%
X: 22%
2: 69%
Över 2,5 mål: 59%
Under 2,5 mål: 45%