Speltips, Spanien – Liechtenstein 5/9: Här kan siffrorna skjuta i höjden

Spelbloggare Publicerat: 4 September 2016

Spanien hoppas hitta rätt direkt i VM-kvalet och en bättre passande motståndare kunde de knappast få – blåbärsnationen Liechtenstein, hemma på Estadio Reino de Léon. Får man proppen ur?

En av Europas främsta fotbollskrafter mot en av de minst betydelsefulla sådana, det är vad vi har att vänta i Léon.

23 år och 53 matcher. Det är Spaniens fenomenala VM-kvalstreak utan förlust; en streak som kommer bli än längre efter den här fajten – ett faktum båda inblandade parter är medvetna om. Hemmavinst blir det – men hur stor?

För att sätta Spaniens facit i relation till Liechtenstein och deras kunskaper. De har de facto inte vunnit en VM-kvalmatch sedan 2005, när Luxemburg spelades bort med 3-0. 21 matcher har spelats sedan dess, de allra flesta förluster. En och annan skrällpinne mot sämre motstånd…

Gruppens klara favorit är förstås Spanien och de väntas plocka första- eller andraplatsen utan bekymmer – och med största sannolikhet kan de undvika att bryta den där kvalstreaken. Motståndet står Albanien, Israel, Makedonien, Italien och just Liechtenstein för. Enda nämnvärda konkurrenten i topp, alltså ”Gli azzurri”.

Proppen ur!

Premiärer brukar kunna innebära lite trötta ben och huvuden, att spelarna inte fått samarbetena att klicka utmärkt – därför är det här en perfekt match att inleda med, när ett amatörmotstånd står på andra sidan planhalvan.

Nu är Liechtenstein inte lika hopplöst usla som för flera år sedan – de har ju fått träna en hel del försvarsspel – men ska det inte bli på tal om någonting annat än en kross. Att Spanien kanske luftar lite yngre förmågor borde snarare vara positivt i det här fallet, med spelare som har siktet på att stärka deras ställning i jakten på en ordinarie plats.

Genrepen talar också sina klara språk. Spanien stod för en kalasprestation och vann med 2-0 borta över Belgien efter dubbla mål från David Silva medan Liechtenstein föll med 0-5 borta över Danmark – ett sämre resultat även för dem.

Länderna har faktiskt mötts vid upprepande tillfällen i olika kval under 2000-talet – Spanien har vunnit samtliga, utan att släppa in mål. De tre hemmamatcherna har vunnits med 6-0, 5-0 och 4-0. Det förstnämnda resultatet senast, 2011.

Undertecknad skulle inte bli förvånad om vi fick se minst fem baljor från spanjorerna. Spanien över 4,5 mål spelas således till 2,20 x insatsen hos Bet365. Hämta din 1 000-kronorsbonus hos dem här!

Speltips:

Speltips: Spanien över 4,5 mål
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, måndag 5/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: