12 november 2016 Spanien Makedonien

Speltips, Spanien – Makedonien 12/11: William Hill ute på tunn is

William Hill dukar upp ett monsterodds inför matchen mellan Spanien och Makedonien i VM-kvalet – en match där bortalagets förmågor, på en front, underskattas rejält. En 4,40-oddsare investerar i.

Grupp G är mer eller mindre bara intressant ur ett perspektiv; vem av Spanien och Italien som hämtar hem förstaplatsen. De hittas just nu på första- respektive andraplatsen och förutom inbördes mötet i Turin, vilket slutade 1-1, har det blivit två vinster vardera.

Nu jagar förvisso såväl Albanien och Israel, på sex pinnar båda två, häck i häl – men när vi kommit in en bit i kvalspelet ska det avståndet förstås vara större. Klasskillnaden är ändå monumental; världsklassnationer mot på sin höjd mediokra sådana.

I botten hittar vi blåbärsnationen Liechtenstein, som precis liksom Makedonien står på noll inspelade pinnar. De senare nämnda, bortalaget, är dock flera nivåer bättre än den nämnda konkurrenten och ska absolut undvika att hamna sist. Ska också nämnas att Makedonien stått upp starkt i det inledande matcherna och förlusterna, alla tre, har kommit med uddamålen.

Mål – åt båda håll?

Det är klart, här kan och borde siffrorna skjuta i höjden. Spanien borde vinna det här med rätt klara siffror, men vi viftar absolut inte bort Makedoniens möjligheter att ändå hamna i målprotokollet.

De har nämligen varit fantastiskt effektiva framåt, Makedonien. En balja mot Albanien, en mot Israel och – hör och häpna – två mot Italien i 2-3-förlusten, då man tappade precis i slutskedet av matchen. Visat upp rejäl frejdighet och minsta möjliga misstag för Spanien kan betyda ett mål i baken.

Och spontant känns ju inte Spanien superheta heller. Är också en risk i matcher som denna, när man ska rulla boll på offensiv planhalva mer eller mindre hela tiden, att motståndarna – oavsett kvalitetsskillnaden – ändå kan få en del ytor att operera på, för att vaska fram ett par målchanser under 90 minuter.

Exempelvis, när länderna möttes i EM-kvalet, så slutade det identiska mötet med detta med en 5-1-vinst för spanjorerna. Nu är vi i ett skede där Makedonien känns klart hetare än då och ett bortamål skulle inte alls förvåna om vi fick se.

BLGM – ja spelas till 4,40 x insatsen hos vår favoritbookie William Hill (1 000 kronor i välkomstbonus!) – ett odds i klar överkant. Den konkurrent som betalar näst bäst är hela 40 punkter under dem och att vi får se ett oddsdropp är inte osannolikt.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 4,40 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, lördag 12/11
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 95%
X: 6%
2: 2%
Över 2,5 mål: 52%
Under 2,5 mål: 50%