Spanien Tjeckien 13 juni 2016

Speltips, Spanien – Tjeckien 13/6: Blir det proppen ur?

En av förhandsfavoriterna i årets EM, Spanien, gör entré i mästerskapet och motståndet står kapabla Tjeckien för – men ska det inte skilja en del här?

Dödens grupp är inledd. Turkiet och Kroatien premiärspelade under söndagseftermiddagen – matchen är inte avgjord i skrivandets stund – och nu ska Spanien och Tjeckien stänga den första omgången.

Favoritskapet innehar förstås Spanien, som är en av de mest namnstarka nationerna i mästerskapet – liksom alltid. Minst chans till lycka, menar oddssättarna – just Tjeckien. Men hur som helst är gruppen alltjämt rätt öppen, framförallt om andra- och tredjeplatsen.

Något som oroar båda de här nationerna är de bedrövliga genrepen de stod för. Spanien åkte på en rejäl käftsmäll och torskade mot blåbärsnationen Georgien med 0-1 på hemmaplan medan Tjeckien föll mot ett Sydkorea som i sin tur hade torskat med 1-6 mot Spanien veckan innan.

Spanien minusspelas

Lutade lite åt en skräll tidigare i veckan, men här är faktiskt känslan att Spanien fixar tre pinnar – också bekvämt?

Nu stod Tjeckien för ett starkt kval; kom etta ovanför Island, Turkiet och Holland – men nu höjs nivån en hel del. Island, de är en stark uppstickare men alltjämt en liten fotbollsnation, Turkiet är inte bättre än mediokra och Holland var katastrofala rakt igenom.

Spanien är en av mästerskapets stora favoriter och har, som alltid, en fantastiskt stark trupp. 9-0-1 hade de i resultatraden i kvalet samt en målskillnad på 23-3 – och då roterades det en del i flera fajter. Finns en stor bredd.

Thomas Rosicky, mittfältsmotorn i Tjeckien, är en av de största stjärnorna i truppen, om inte den största – en fantastisk fotbollsspelare, men han har haft en skadefyllt säsong i Arsenal och faktiskt inte gjort en enda match. Långtifrån toppformen och det försvagar Tjeckien rejält.

Spelen till Spaniens favör har höjts en del de senaste timmarna och nu är det på plats att investera. Vi spelar dem med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid uddamålsvinst – till acceptabla 1,85 x insatsen hos Bet365.

Speltips:

Speltips: Spanien -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, måndag 13/6
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 67%
X: 23%
2: 12%
Över 2,5 mål: 49%
Under 2,5 mål: 55%