Speltips, Sparta Prag – Southampton 24/11: Galna 1X2-odds – det utnyttjar vi

Spelbloggare Publicerat: 23 November 2016

Premier League-klubbarna brukar överskattas ute i de europeiska finrummen och visst är fallet så även när Southampton besöker Sparta Prag på Generali Arena? Spelbloggare testar lyckan – till 1,80 x såsen!

Gruppfinal – men det är absolut inte avgjort.

På den åtråvärda förstaplatsen parkerar Sparta Prag, 3-0-1 i resultatraden, och häck i häl jagar Southampton, med två pinnar som skiljer dem åt. Glappet ner till israeliska Hapoel Be’er Sheva är på fem respektive tre pinnar och en under dem hittas den oväntade jumbon Inter.

En vinst för Sparta Prag skulle inte bara innebära att slutspelsbiljetten är i hamn, utan även förstaplatsen. Vid händelse av ett oavgjort resultat är positionen också bra inför den avslutande matchen, såvida förlusten kan undvikas är det positivt.

Southampton är i behov av en trea – om de vill lösa förstaplatsen. Dock fortfarande fördel mot jagande Hapoel eftersom mötet dem av två emellan slutade oavgjort, 0-0, i Israel oavsett resultat här.

Mittfältarna Lukas Vacha och Martin Frydek saknas för Southampton med knäskador. Southampton beräknas få tillbaka Dusan Tadic i speldugligt skick medan spelare som Matt Targett, Jeremy Pied och Alex McCarthy är out.

Skrällbud!

Det är ju lite av ett fenomen att Premier League-klubbarna överskattas ute i Europa – och här har vi ett praktexempel på det.

Smaka bara på det här; 1X2-marknaden står i 3,90-3,40-2,15 i skrivandets stund. Southampton, som väntas rotera, nere på de siffrorna – i en svår bortamatch i Tjeckien? Då hör det förstås till saken att ”The Saints” ännu inte målat på resande fot i EL, två matcher – 0-0 mot Hapoel Be’er Sheva och 0-1 mot Inter. Har dessutom fem vinstfria i rad med serien inräknad.

Mycket av förklaringen till varför siffrorna ser ut som sådana kan förstås ligga i att den omvända matchen slutade i en 3-0-vinst för Southampton – men Sparta Prag är också som natt och dag på hemma- kontra bortaplan.

Ser vi till Sparta Prags 15 senaste hemmamatcher i Europa League, mellan nu och 2013, har det endast blivit en förlust, mot Villarreal. Annars har förluster undvikits mot lag som Inter, Lazio, Schalke 04 och Napoli. En väldigt meriterande rad.

Generellt, alla tävlingar inräknade, klart bättre form för Sparta än Southampton också.

Sparta Prag +0,5 mål (asian handicap) – detsamma som dubbelchansen 1X – spelas till 1,80 x insatsen hos Titanbet, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 2 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Sparta Prag +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 24/11
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: