Steaua Bukarest Manchester City 16 augusti 2016

Speltips, Steaua Bukarest – Manchester City 16/8: Målidé till 1,90

Rumänska Steaua Bukarest heter Manchester Citys playoffhinder i kvalet mot Champions League. Oddssättarna verkar vara inne på att ett målpartaj är att vänta, men vi är inte lika säkra på den saken. Målpolletter – in!

Pep Guardiolas ankomst har höjt förväntningarna på Manchester City upp i skyn – en succé i såväl Premier League och Champions League är kravbilden. Och med succé, menas förstås titlar; förstaplatser. Då är det förstås relevant att undra om City kanske inte överskattas,, hajpats upp lite väl, och varför Pep anses vara en trollkarl – fastän det är de på planen som ska prestera i första hand.

Med andra ord; potentialen finns, men ett hårt arbete är framför Manchester City.

Steaua Bukarest är förstås inte av samma skrot och korn som City, men har ändå blivit vana med att spela i Europa och Champions League de senaste åren. Förra året trillade man ur den tredje CL-kvalrundan, alltså den innan denna, efter att ha fallit sent mot serbiska Partizan. Stor besvikelse i klubben då, och revanschlustan borde vara stor.

Överskattade målmöjligheter

Att Manchester Citys kvalitéer framförallt finns i offensiven är tveklöst, men här kan vi faktiskt se framför oss en målsnål och rätt tillknäppt batalj. Sannolikheten till det ska i alla fall vara större än oddssättarna antyder.

Steaua Bukarest ska först och främst inte underskattas. De har en hel del rutin från Europaspel och städade exempelvis undan Sparta Prag – en mycket fin prestation – med 3-1 över två möten i den senaste rundan. Hemmamötet vanns med 2-0 och med seriespelet inräknat är nollan hållen i tre matcher efter varandra.

Gissningsvis kommer City rotera på en del positioner. Inte den starkaste startelvan som kommer presenteras? Man kommer såklart vilja döda det här dubbelmötet till hemmareturen, men att det skulle bjudas på någon superoffensiv, full fart framåt-melodi känns föga troligt.

City imponerade inte heller i seriepremiären mot Sunderland, även om det till slut blev en knapp 2-1-vinst. Offensiven sprudlade inte alls som många hade väntat och det känns ännu som att Guardiola inte fått alla sina taktiska detaljer att sitta. Kommer säkert dröja innan maskineriet snurrar på mer felfritt.

Intressant är att Yaya Touré ställs utanför Citys trupp, men det verkar mer handla om någon typ av konflikt mellan honom och Pep Guardiola, snarare än att han ska vilas. Alldeles oavsett; ett stort, stort minus.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust vid exakt tre baljor i matchen – spelas till 1,90 x insatsen hos Unibet, som ni kan hämta 1 000 kronor i välkomstbonus hos här!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 16/8
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 13%
X: 22%
2: 68%
Över 2,5 mål: 55%
Under 2,5 mål: 47%