Speltips, Steaua Bukarest – Villarreal 29/9: Galen missbedömning av spelbolagen

Spelbloggare Publicerat: 28 September 2016

Spelbolagen dukar upp kalasbra betalt för ett 1X2-tecken när rumänska Steaua Bukarest tar emot spanska Villarreal på National Arena. Kan värden skrälla mot en klart namnstarkare motståndare?

Den rumänska förstadivisionen är extremt intressant och öppen – flera kan utmana om titeln. Steaua Bukarest vann tre år efter varandra, innan man i fjol blev tvåa bakom Astra. Årets serie är tio matcher gammal och förstaplatsen innehas efter sju vinster, två kryss och en vinst. Lite nedåtpekande formkurva, men det går ingen nöd på Steaua…

Villarreal har rollen som punkten mellan topptrion – bestående av Barcelona, Atlético Madrid och Real Madrid – och resterande del av serien, vilken är den i särklass tuffaste i världen, i alla fall i toppen. Kvalitet finns det massvis av i detta Villarreal och efter en halvdan seriestart har farten ökats på; innan 3-1-vinsten över Osasuna senast, löstes oavgjort, 1-1, borta mot Real Madrid.

Rapporterna talar för att mer eller mindre hela Steaua Bukarest har truppen intakt. Roberto Soldado och Cedric Bakambu missar för Villarreal.

Gästerna fixar biffen

Här behöver vi inte motivera oss alltför djupgående – vart värdet hittas är tveklöst. Det kanske inte blir någon ”walk in the park” för Villarreal, men visst ska de ses med klart större än 50% chans att vinna den här fajten?

Om jag haft titeln som oddssättare hade jag inte plitat ut en punkt över 1,80x för den raka tvåan – om ens det. Så stor ska klasskillnaden vara.

Nu tar Villarreal kanske inte superhårt på den här fajten, men man verkar mena allvar med Europadrömmen. Zürich städades undan med 2-1 i premiären och här ska man ses med toppchans på nytt.

Rumänsk fotboll håller inte överdriven klass. På sin höjd medioker och nu ställs Steaua Bukarest mot fullblodsproffs. Två olika världar.

Dessutom föll Steaua Bukarest med 0-2 mot turkiska Osmanlispor i premiären. Halvdan prestation och håller man sådan nivå här, då blir det en förlust, eventuellt en klar sådan.

Den raka tvåan spelas till 2,05 x smeten hos Betway, som ni via oss får en unik välkomstbonus hos – på 1 500 kronor, istället för deras ordinarie på jämna tusenlappen.

Speltips:

Speltips: Villarreal att vinna, rak tvåa
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (Unik: 1 500 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 29/9
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: