Speltips, Stoke – Leicester 17/12: Nytt försök med “The Potters”!

Spelbloggare Publicerat: 16 December 2016

Lördag klassisk avsparkstid, 16:00, vankas det match mellan Stoke City och Leicester City på Bet365 Stadium, varifrån vi hämtar ut ett 1X2-tecken till alldeles för bra betalt. Var hamnar pinnarna?

Vi tar oss till den undre tabellhalvan. Stoke mot Leicester. En match som har potential att bli en spännande historia?

Inför matchen hittar vi Stoke på tolfte- och Leicester på fjortondeplats i tabellen. Fyra pinnar skiljer dem åt och det är två parter som har siktet upp mot den övre tabellhalvan, där de faktiskt hör hemma om vi rentav bara tittar på pappren.

Stoke slickar fortfarande såren från den katastrofala seriestarten och kunde redan i början av veckan klivit upp på den övre tabellhalvan – men då skulle en vinst ha krävts mot Southampton. Det satte dock Marko Arnautovic stopp för när han blev utvisad redan i den 23:e minuten. Ändå; 0-0. Mer än acceptabelt av resterande tio man att hålla ihop det.

Vad har hänt med mästarna Leicester? Så fort man får lite hopp om att det ska vända, en positiv prestation, åker de på en reaktion lika fort. Förra veckan kontrades Manchester City sönder inför hemmapubliken och vinstsiffrorna skrevs 4-2. Därefter? Förlust borta mot Bournemouth.

Förutom de skador Stoke har, är alltså Marko Arnautovic avstängd här efter sitt röda kort senast. Leicester ser ut att få tillbaka Danny Drinkwater i spel och eventuellt även Kasper Schmeichel och då skulle hela truppen vara hel.

Fördel Stoke

Det hade varit intressant att se vad Stoke skulle kunna åstadkomma mot Southampton om det varit 11 mot 11 i 90 minuter.

Precis som nämndes i speltipset inför den matchen, anser jag Stoke vara extremt underskattade. Och när 16 matcher är spelade kan vi väl fastslå att det är omvänt för Leicester? Alldeles oavsett så får vi bedöma dem av vad de presterat på sistone och insatsen borta mot Bournemouth imponerade inte alls.

Ser ljusare ut för Stoke. Visst har de åkt på ett par plumpar på sistone, men efter uppehållet i oktober har det blivit fem vinster, två kryss och två förluster – statistik man inte ska ta lätt på, framförallt inte då spelet lovar mer inför framtiden.

Avbräck med Arnautovic out för Stoke, absolut, men det finns ändå klass framåt. Kanske lämnar mer utrymme för en spelare som Xherdan Shaqiri – en av undertecknads favoriter – att steppa upp?

På resande fot har Leicester förlorat 7/8 matcher, medan en kryssats och ännu en förlust borde vara nära här.

Den raka ettan spelas till 2,60 x insatsen hos NordicBet, som ni får en unik välkomstbonus hos, via oss – på 1 000 + 400 kronor!

Speltips:

Speltips: Stoke vinner, rak etta
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (1 000 + 400 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 17/12
TV:  viasatpremium logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: