Speltips, Stoke – Manchester City 20/8: Underskattad värd

Spelbloggare Publicerat: 19 August 2016

Offensivt sprudlande och topptippade Manchester City besöker Stoke City på bet365 Stadium när PL-veckan ska avslutas. Avsparken tas redan 13:30 och vi landar i en slutsats på målmarknaden inför matchen – till 1,87 x insatsen!

Stoke har, kanske inte av oddsättarna men alltjämt av kunniga, plitats ut som en liten outsider i jakten på Europabiljetterna. Klubben har utvecklats på det spelmässiga planet; blivit mer offensivt framåtlutat och är absolut av klass för den övre tabellhalvan i serien.

Premiären lovade också en hel del. 1-1 löstes borta mot nykomlingen Middlesbrough. Också av stor betydelse att Xherdan Shaqiri fick hitta nätet. Schweizaren är en av de viktigaste pusselbitarna för att få maskineriet att rulla på; plocka pinnarna.

Pep Guardiolas Manchester City är favorittippade i årets Premier League och det mycket tack vare att just Pep hämtats in på tränarposten – en världsklasstränare, liksom vinnare. Trots lite hackande spel löstes en knapp 2-1-vinst över Sunderland i premiären och i veckan, CL-kvalet, krossades rumänska Steaua Bukarest med 5-0 – på bortaplan.

För Stoke saknas Afellay och Ireland. Gästerna har ett par betydelsefulla pjäser out, främst mittbacksklippan tillika kaptenen Vincent Kompany.

Målspelet synas

Med Pep Guardiola vid rodret kommer Manchester City vara ännu mer framåtlutat, tiki-taka-inriktat. Offensiven är av absolut världsklass, men defensivt står man inte lika starka. Det såg lite svajigt ut i premiären mot ett klart sämre Sunderland, tippat i botten, och då släpptes också en balja in.

Mot Bukarest stänktes hela fem mål in, varav tre av dessa kom från Sergio Agüero – trots två (!) straffmissar. Målformen är med andra ord toppad. Skönt att få en sådan proppen ur-effekt efter en lite sämre utförd premiär.

Stoke är lite av ett mardrömsmotstånd för City, åtminstone på bet365 Stadium. Även de har deras främsta kvalitéer i offensiven och man har också deklarerat att det blir en mer offensiv fotboll detta spelår, kontra i fjol. Spelare som Shaqiri och Arnautovic är ren klass.

Gästerna väntas kliva på framåt, men är sårbara bakåt och möter ett underskattat och offensivt vasst motstånd. Och sedan saknar ju City mittbacksklippan Vincent Kompany – och med det blir man klart mindre stabila. Vad landar det då i? Mål!

BLGM – ja spelas till 1,87 x insatsen hos Bethard, som har en välkomstbonus på 1 000 kronor!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 13:30, lördag 20/8
TV:  Viasat Sport Premium (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: