Speltips, Stoke – Sunderland 15/10: Kniven mot strupen – var hamnar pinnarna?

Premier Leagues bottenduo, Stoke och Sunderland, ryker ihop under lördagseftermiddagen och tre blytunga poäng står på spel. Vi tror oss ha en aning om var de ska hamna – och investerar således i ett 1X2-objekt.

Nästjumbon mot jumbon. Tre extremt betydelsefulla pinnar är i potten – den eventuella vinnaren kan ta ett stort kliv uppåt i tabellen medan den förlorande parten cementerar sin position i botten av tabellen.

Det är knappast en högoddsare att Sunderland hittas i botten, men två inkammade pinnar på sju matcher är förstås under all möjlig kritik. Precis före uppehållet bröts en förlustsvit på tre matcher när man, med nöd och näppe, fixade oavgjort hemma mot West Bromwich.

Desto mer otippat är det att Stoke, med den snåla skörden på tre pinnar, är inblandade i bottenstriden. Från flera håll och kanter – däribland en själv – plitades de ut som en kraft för den övre tabellhalvan och eventuellt till och med Europabiljetterna. Nu, sju matcher in i händelserna, söker de istället efter deras första vinst…

Ettan spelas

En trea, det är det enda som räknas för Stoke.

Att Stoke inte hör hemma i botten är tveklöst. När spelåret ska summeras lär de vara på vift i mittenskiktet av tabellen, den usla starten till trots. Och vissa tendenser har vi fått se till ett trendbrott; precis före uppehållet spelade man oavgjort, 1-1, borta mot Manchester United.

Nu, med det uppehåll som varit, borde Stoke åtminstone komma närmare deras normalnivå – och då ska Sunderland städas undan utan större bekymmer.

Sunderland är den hetaste kandidaten till att trilla ur serien, och det med all rätt. De känns allmänt trötta och håller inte bättre kvalitet än för att vara inblandade i bottenstriden. Här kommer man till spel med enorma skadeproblem; Denayer, Kirchhoff, Anichebe, Pienaar, Januzaj, Borini, Mannone, Larsson och Cattermole saknas. En fullständigt galen skadelista, i längd och för den betydelse spelarna har.

För Stoke riskerar Glen Johnson missa matchen – han rapporteras vara fifty-fifty – men annars är problemen små.

Ettan ska inte betala en punkt över 1,80x i min bok – nu får vi 2,05 x insatsen av Betsson (1 000 + 200 kr i välkomstbonus!) och då är det bara att skicka in polletterna…

Speltips:

Speltips: Stoke att vinna, rak tvåa
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (Unik: 1 000 + 200 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 15/10
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 49%
X: 28%
2: 24%
Över 2,5 mål: 50%
Under 2,5 mål: 54%