Stoke West Ham 15 maj 2016

Speltips, Stoke – West Ham 15/5: Kalasodds på mållinan

Stoke ska försöka sätta käppar i hjulen för West Hams Europabiljettsjakt när Premier League ska avrundas under söndagseftermiddagen. Lyckas de? Vi är tveksamma – och testar ett målspel.

Det är helt omöjligt att få grepp om Stoke; det finns ett spelarkapital som borde kunna föra klubben upp mot Europaplatserna, åtminstone hamna i diskussionen om dem – men de har varit alltför ojämna under spelåret, vilket inneburit att de, efter ett par tuffa veckor såhär i slutet, dippat ner till tiondeplatsen. Spelar man för att behålla platsen på den övre tabellhalvan eller ska dessa 90 minuter bara avverkas?

Matchen är av desto större betydelse för West Ham. De opererar på det där området där Stoke skulle vilja vara; Europaområdet, och står just nu som sexa. Behålls den platsen, något som får ses som det primära målet, innebär det spel i EL kommande spelår. Det vore en stor succé för en klubb som bara blir starkare och starkare, i de flesta bemärkelser.

Full fart framåt

Inte en enda av de sex senaste matcherna har slutat i vinst för Stoke – spelarna utstrålar semesterlängtan; att kunna få packa ihop resväskorna och få sin vila. Motivationen här? Sannolikt inte speciellt stor.

Framförallt har det varit öppna spjäll bakåt för ”The Potters” och i fem av dessa sex matcher har minst två baljor släppts in. Skadesituationen är prekär och det känns lite tunt. Bakom det ordinarie manskapet finns faktiskt inte speciellt mycket att hämta.

West Ham stormar framåt. Bortsett från det totala bottennappet häromveckan, när förlustsiffrorna skrevs 1-4 mot Crystal Palace, har man sett oerhört solida ut. Ska också nämnas att en hel del skapades i den fajten; åtminstone fyra mål hade även West Ham kunnat bli antecknade för. Galen oskärpa. då Nu senast, i den absolut sista fajten på Boleyn Ground, vändes 1-2 till 3-2 mot Manchester United under slutskedet av matchen.

Det har liksom sett ut så; stor frejdighet och lycka framåt. Mindre stabilt bakåt. Minst två mål har gjorts i åtta av de nio senaste PL-fajterna – och då har inte ens hälften vunnits. Dock endast en slutat i förlust.

Defensivt avbräck deluxe i keepern Adrián för bortalaget. Det ska hur som helst inte påverka målmöjligheterna framåt.

Motivationen och även den rådande klasskillnaden talar för West Ham – att de ska antecknas för minst två baljor spelas till 1,89x hos Unibet.

Speltips:

Speltips: West Ham över 1,5 mål
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 15/5
TV:  (TV-tablå)
Stream: 

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades:

1: 29%
X: 26%
2: 44%
Över 2,5 mål: 61%
Under 2,5 mål: 43%