Speltips, Sunderland – Arsenal 24/4: Hörnspel dubblar polletterna

Spelbloggare Publicerat: 23 April 2016

Tre friska ödespinnar ska hamna i antingen botten, toppen eller både och. Tredjejumbon Sunderland är det som tar emot fyran Arsenal och då testas lyckan på hörnmarknaden till dubbla degen.

Sent ska vissa vakna. Sunderland, som huserat i botten av tabellen redan från start, har återfått tron på förnyat kontrakt och har, efter en vinst, fyra kryss och en torsk på de senaste matcherna, minskat avståndet upp till säker mark till ynka pinnen med matchen mindre spelad än Norwich ovanför strecket. Samma motstånd krossades med 3-0 senast, så formen pekar spikrakt uppåt.

Loppet mellan just Arsenal och Manchester City om tredjeplatsen, vilken leder direkt till Champions League, är så nervkittlande det nästan kan bli – de byter plats från vecka till vecka. Eftersom den nämnda konkurrenten har en match mindre spelad skulle en vinst betyda att de passeras medan ett oavgjort resultat skulle sätta dem på samma summa pinnar.

Ödesmatch var ordet…

Generöst betalt på hörnlinan

Arsenal kan vara lite upp och ner från vecka till vecka, och även i matcherna, men ser formstarka ut – tre vinster och två kryss är facit i de fem senaste fajterna. Senast plockades West Bromwich ner med stabila 2-0.

Och Sunderland har också steppat upp. Endast en av de sex senaste matcherna har förlorats, men alla kryssen kan komma att bli kostsamma. Hur som helst verkar det som om de fått koll på grejerna.

Den väntade matchbilden är inte speciellt svår att klura ut. Det är botten mot toppen och Arsenal spelar alltid med ett stort bollinnehav. Poängmöjligheterna ska inte ses som speciellt små för Sunderland, däremot är det bortalaget som ska föra dansen.

Sunderlands skapar i snitt 4,8 hörnor framåt per hemmamatch medan Arsenal släpper till 5,0 och värdens hörnlina är på 4,5. Dock ska det påminnas om att det är just botten mot toppen, vilket betyder att det lär se annorlunda ut från hur det kan i andra typer av fajter.

Under 4,5 hemmahörnor finns till dubbelt betalt och där hittas värde runt hela tio punkter neråt.

Speltips:

Speltips: Sunderland under 4,5 hörnor
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 15:00, söndag 24/4
TV:  viasatfotboll logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: